Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV)’nda tedavi gören ve hastalığı yenen öğrenciler Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’u ziyaret etti.
14. Uluslararası Lösemili Çocuklar Haftası etkinlikleri kapsamında Bodrum’a gelen gençler ve LÖSEV yetkilileri, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’u makamında ziyaret etti. Hastalığı yenen 17 gençten oluşan gruba LÖSEV Marmara Bölge Sorumlusu Zuhal Ön, Halkla İlişkiler Sorumlusu Mine Yergök, Sağlık Sorumlusu Bengisu Dörtkardeş eşlik etti.
Ağrı, Malatya, Gaziantep, İzmir, Ankara, İstanbul, Eskişehir, Uşak ve Şanlıurfa’dan Bodrum’a gelen gençleri kapıda karşılayan Başkan Kocadon gençlerle bir süre sohbet etti.
14. Uluslararası Lösemili Çocuklar Haftası kapsamında hastalığı yenen gençler için düzenlenen moral etkinliği için önceki gün Bodrum’a gelen gençler Casa Dell’arte otelde konaklıyor. Bodrum’da mavi yolculuğa çıkan gençler Bodrum Kalesini de gezdi. Bodrum’u çok sevdiklerini ifade eden gençlerden en küçük olan Burak Göz’ü koltuğuna oturtan Başkan Kocadon da gençlerin arasına geçti.
LÖSEV Marmara Bölge Sorumlusu Zuhal Ön Başkan Kocadon’a teşekkür ederek, "LÖSEV Lösemili Çocuklar Vakfı olarak Türkiye’nin dört bir yanından lösemiyi yenmiş gençlerimiz ile sizi ziyaret etmek istedik. Bizleri kabul ettiğiniz için öncelikle size teşekkür etmek istiyoruz. Çocuklarımız Bodrum’u çok sevdiler hatta memleketleriyle değiştirebileceklerini espri olarak söylediler. Bu yıl on dördüncüsünü kutladığımız Uluslararası Lösemili Çocuklar Haftası’nda tüm dünyada bir farklılık yaratmak istedik. Yurt dışından, 18 ülkeden yabancı konuklarımız var ve o grup Antalya ilimizde. Bizler de bu arkadaşlarımız ile Bodrum’a geldik. Bodrum’a gelmemizin nedeni onlara hem moral etkinliği olması hem de bu hastalıkla yeni mücadeleye başlayan arkadaşlarına moral verebilmeleri" dedi.
Mücadele etmenin önemine değinen Başkan Kocadon ise, "Siz gençlerimize özellikle teşekkür etmek istiyorum. Çünkü sizler gerçekten mücadele etme ruhunu hiç kaybetmeyen ve herkese örnek olan insanlarsınız, bunu asla unutmayın. İnsan hayatında zorluklar olabilir, basından belki takip etmişsinizdir ben de zor zamanlar geçirdim. Ben de sizin gibi hiç bir zaman mücadelemi bırakmadım. Zor günlerin ardından yine Bodrum Belediye Başkanı olarak görevimi yapmaktayım. Sağlık konusunda da hepimizin başına kötü şeyler gelebilir, kötü günler yaşayabiliriz. Bu aşamalarda önemli olan inanarak hastalıklar ile sonuna kadar mücadele etmektir. Özellikle bu başarıyı yakaladığınız için sizlere çok teşekkür ediyorum. Bu mücadele etme ruhunuzun tüm dünyaya örnek olacağını umut ediyorum. Bodrum’a gelip beni ziyaret ettiğiniz için sizlere çok teşekkür ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Ayrıca sizleri Bodrum’da ağırlamaktan da mutluluk duyuyoruz" dedi.
Gençler, Başkan Kocadon’a LÖSEV rozeti takarken Başkan Kocadon da öğrencilere hediye verdi.