25. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı seçmenlerin gümrük kapılarında oy verme işlemi başladı.
Kurulan Gümrük sandıklarda, başkan ve biri kamu görevlisi, üçü siyasi parti temsilcisi üyelerden oluşan sandık kurulu görev yapıyor. Buna göre, Marmaris Limanı Gümrük Alanında da kurulan sandıkta, Marmaris Seçim Kurulu Başkanlığınca, genel seçimler için limanın gümrük kapısında bir sandık kuruldu. Sandık görevlilerinin saat 08.00’de görev almasıyla oy verme işlemleri başladı. Öğle saatlerine kadar, yurtdışına çıkmak için gelen 3 kişi oy kullandığı kaydedildi.
Gümrük kapısına oy verme işlemi için gelen Cevat Aksoy, Hollanda’da yaşadığını ve yurtdışına çıkış işlemlerini gerçekleştirirken aynı zamanda oy kullanabileceğini öğrendiğini belirtti. Aksoy, Vatandaşlık görevini yaparak oyunu kullandığı için mutlu olduğunu dile getirerek, genel seçimin Türkiye için hayırlı olmasını diledi.
İlçe Seçim Kurulu yetkilileri, seçmenlerin sandık başında kimlik numarası bulunan nüfus cüzdanı veya pasaportunu görevli memurlara ibraz etmesi durumunda oyunu kullanabileceğini ifade etti. Gümrük kapılarında oy kullanma işleminin, 7 Haziran Pazar saat 17.00’de sona ereceği belirtildi.