Muğla’nın Marmaris İlçesinde ortaokul öğrencisi Selinay Ceylan, katıldığı ulusal fotoğraf yarışmasında üçüncülük elde etti.
Konya Doğanhisar Ayaslar Şehit Uzman Onbaşı İlkokulu ile Sille Sanat Sarayı işbirliğiyle düzenlenen ‘Benim Şehrim’ konulu Ulusal Fotoğraf Yarışması’nda üçüncü olan Orhaniye İnci Narin Ortaokulu öğrencisi Selinay Ceylan’ın bu başarısı ailesi ve ilçede sevinçle karşılandı. Marmaris Belediye Meclisi üyesi Acar Ünlü’nün öncülüğünde ‘Bir İnsan’ grubu temsilcileri ile Candan Adalıoğlu başkanlığındaki Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları üyeleri, Turgut’a giderek Selinay Ceylan ve Ailesini kutladı.
Bir İnsan Grubu olarak Turgut İlkokulu öğrencilerinin eğitimine ve gelişimine katkı yapmak için yürüttükleri çalışmalar kapsamında onların fotoğraf eğitimi almalarına aracı olduklarını kaydeden Acar Ünlü, “Selinay, aldığı fotoğraf eğitiminden sonra orta okullararası yapılan yarışmada dünya 3.’lüğü kazandı. Bizler de bugün bir mutluluğu paylaşmaya yine Turgut’a geldik” dedi.
Selinay’ın, kapatılan ancak örgütlü ve inançlı mücadeleleri sonucu tekrar açıldığını belirttiği Turgut İlkokulu’ndan mezun olduğunun altını çizen Ünlü, şöyle konuştu:“Bizler, şehirlerde ne varsa köyde de olması için uğraş veriyoruz. Bizler istedik ki bu okulun ve bütün köylerin okullarıyla ilgilenilsin. 2014-2015 eğitim öğretim yılının ilk yarısının sonunda bu okul kapatılmak istendi. Niye, öğrenci yok, fiziki altyapı yetersiz, öğretmen yok denerek bu okul kapatılmak istendi. Bizler, bir okul kapatılmasın, imkanları geliştirilsin istedik. Verdiğimiz mücadelenin ne kadar haklı ve doğru olduğunu Selinay bize göstermiş oldu. Kapatılan bir okuldan bir başarı çıkması herhalde düşünülmesi gereken bir durum. Sorumlular ne yapıyor? Neyi yönetiyorlar? Bu okulların kapatılmaya değil ilgiye ihtiyacı var. Bakın biraz ilgiyle, biraz insana dokunmayla neler oluyor hep birlikte görüyoruz. Hep söylediğim gibi engeller zihnimizde yüreklerimizde. Yeter ki yürekler engelsiz olsun. Bu bir başlangıç, Selinay bir örnek. Bizler bir cevheri bulabildik ve nicelerini hep birlikte bulacağız. Bulamazlarsa biz buluruz. Yapamazlarsa biz yaparız. Birileri konuşur birileri yapar diyorlar ya, Onlar kapatır, biz açtırırız, Dünya’ya da 3. çıkartırız” dedi.
Selinay Ceylan ise, kendisine fotoğraf dersi verenlere ve verilemesine sebep olanlara teşekkür ederek, “Daha önce fotoğraf benim ilgi alanım değildi. Fotoğraf çekmenin de güzel bir duygu olduğunu öğrendim. Artık inanıyorum ki, ben üçüncü değil birinci de olabilirim. İnşallah bir daha katılarak birinci olurum” dedi.