Muğla’nın Marmaris İlçesinde, turizm pazarını arttırmak amaçlı isviçre Seyahat Acenteleri Birliği (TİSAB) yetkililerinin katılımı ile toplantı düzenlendi.
Toplantıya GETOB Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Bülbüloğlu, büyük otellerin temsilcileri, İsviçreli tur operatörleriyle çalışan seyahat acentaları temsilcileri ile İsviçre’den yolcu getiren tur operatörü temsilcileri katıldı.
Marmaris Belediyesi Sedat Kirt, toplantı sonunda yaptığı konuşmada işbirliği ile Türkiye’ye gelen 400 bin İsviçreli turistin büyük çoğunluğunun Marmaris’e çekileceğini söyledi.
Tesislerin ve işbirliğin büyük önem taşıdığını belirten GETOB Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Bülbüloğlu da işbirliğinin ilçeye büyük fayda sağlayacağına vurgu yaparak” İsviçre, Marmaris için çok uygun bir pazar. Sun Express, burada büyük rol oynuyor, bölgeye uçuşları arttırabilmek için çalışmalar yapıyor, 2016’da uçuşların da gerçekleşmesi ile İsviçre pazarı ilçede büyük bir pazar olacak. Biz düzenlenecek work shoplara da geleceğiz. Kış aylarında da Marmaris’te turizmi geliştirmek istiyoruz. Sun Express taşın altında eli olan en büyük ekip” dedi.
İsviçre Seyahat Acentaları Birliği (TİSAB) Yönetim Kurulu üyesi Ali Güney ise Türkiye’ye gelen 400 bin İsviçrelinin bu işbirliği ile büyük bir bölümünü Marmaris’e getireceklerini söyleyerek, “28 acenteden oluşan bir birliğiz, Marmaris’te pazar payı çok yüksek. Kışın İsviçre’de yapılan en büyük şey bisiklet. 30 bin kişi bisiklete biniyor. Ülkemize gelen İsviçre pazarının % 20’sini biz sağlıyoruz. Marmaris’te de kültür, güneş var. Bir İsviçreli buraya geldiği zaman tam anlamıyla deliriyor. Ülkesine mutlu dönüyor. İsviçre’ in toplam nüfusu 7,5 milyon. Yılllık seyehat eden sayısı ise 14 milyon. Ayrıca İsviçreliler kaliteli müşteridir ve her şeyin en iyisini ister. Şu anda İsviçre’den ülkeye sağladığımız kişi sayısı 30 bin. İsviçre mutlaka Marmaris bölgesinde olmalıdır” dedi.