MUĞLA(İHA)Marmarisli emekli esnaf ressam Mehmet Korkmaz, Atatürk resimlerinden oluşan “Benim Atatürk’üm” adını verdiği koleksiyonu ile 2. kişisel resim sergisini açtı.
Marmaris Belediyesi Kültür ve Sanat evi Sergi Salonu’nda, dün (21 Nisan 2015)gerçekleşen açılış kokteyline; Marmaris Belediye Başkan Yardımcısı Dursun Kaplan, CHP’li Belediye Meclis Üyesi Acar Ünlü ve çok sayıda sanatsever katıldı.
Açılışta söz alan Ressam Korkmaz; 1974 yılında öğretmen okulunu bitirdiğimde en büyük arzum her hangi bir güzel sanatlar akademisinin resim bölümüne girmekti. Ama olmadı giremedim.
Resim yapma arzum; gönlümün bir yerlerinde hep resim yapma ortamı yaratacağım zamanı bekledi. Bu fırsatı ancak emekli olduktan sonra yakalayabildim. Üç yıldan beri amatörce kendi ölçeğimde bir şeyler yapmaya çalıştım. Akademik bir kariyerim yok elbette. Bu saatten sonra böyle bir kariyer için ne benim zamanım ne de fırsatım var. Üç yıldan beri istediğim karşılığı alamama rağmen Armutalan ve Marmaris Belediyelerinin sağladığı imkanlarla "Sanat Sokağı" adıyla anılan yerlerde resimle ilgili kendime bir alan açmaya çalıştım. Resim tezgahımda para kazanamasam bile yılmadan resim yapıp yeni dünyalar keşfetmeye çalıştım. O sokaklar benim okulum oldu. Babam Mustafa Korkmaz üç yıllık ilk okulu bitirdikten sonra 1942 yılında Aksu Köy Enstitüsünün altı aylık öğretici öğretmen kurslarına katılmış ve "eğitmen" adıyla anılan öğretici öğretmen statüsü kazanmıştır. Köyü ve civar köylerde tam otuz üç yıl eğitmenlik yaptı babam. Türkiye’deki aydınlanmanın isimsiz kahramanlarından biri olduğu için sevgili babam Mustafa Korkmaz’ı şükranla ve rahmetle yad ediyor, sergimi babama ithaf ediyorum.” dedi.
Tamamı yağlı boya teknikle çalışılmış 50 resimden oluşan Korkmaz’ın sergisi, 28 Nisan akşamına kadar açık kalacak.