Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, Marmaris’te yüzde 90 oranında kaçak yapılaşma problemi bulunan binaların yıkımının başlı başına sorun teşkil ettiğini belirtti.
Marmaris Belediyesi Nisan ayı meclis toplantısını gerçekleştirdi.Toplantıda görüşülecek maddelerinin arasında yıllık idari faaliyet raporunun okunması da vardı. Başkan Acar, okuduğu bir yıllık faaliyet raporunda, “Marmaris’te neredeyse yüzde 90’ında kaçak yapılaşma problemi olan binalarda nasıl yıkım yapılacağı başlı başına bir sorun olarak karşımıza çıktı” ifadelerini kullandı ve “Belediye olarak biz görevimizi yerine getiriyoruz. Ekibimiz gider tespitini yapar, binaların para cezasını yazar, yıkım kararını alır. Mal sahibi isterse kendisi yıkar, yıkmazsa belediye imkanıyla yıkılır” diye konuştu, faaliyet raporu için de “Aslında bu faaliyet raporu benim için bir hikaye” ifadesini kullandı.
“MARMARİS’E TURİZM BAKANI GELMİYOR”
CHP’li Meclis üyesi ve belediye Başkan yardımcısı Dursun Kaplan’da faaliyet raporuyla ilgili konuşmak için söz aldı ve AK Parti hükümetini eleştirerek, "Turizm kenti olan Marmaris’e, turizm bakanının geldiğini hatırlamıyorum, hatta ben ismini bile bilmiyorum" dedi. Kaplan’ın sözleri AK Partili üyelerin tepkisine sebep oldu.