Muğla Halk Sağlığı Müdürlüğü’nün Obizeteye karşı dikkat çekmek ve sağlıklı nesillerin yetişmesinin önemini anlatmak amacıyla ilkokulu birinci ve ikinci sınıf öğrencileri ile hem yürüyüş yaptı, hem de tiyatro gösterisi izletti.
Halk Sağlığı Müdürlüğü önünden minik öğrencilere Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Mustafa Nuri Ceyhan tarafından elma dağıtımı yapılırken, her çocuğa şapka verildi. Halk Sağlığı önünden başlayan yürüyüş esnasında minik öğrenciler ellerinde taşıdıkları dövizler ile Obeziteye dikkat çekti. Yürüyüş Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Meslek Yüksek Okuluna kadar devam etti. Minik öğrencilere burada Aydın Halk Sağlığı Müdürlüğü Toplum Sağlığı Müdürlüğü tiyatro grubu tarafından hazırlanan ‘Tuzum, Şekerim, Obezim Ben’ isimli oyun sergilendi.
Halk Sağlığı Müdürü UZm. Dr. Mustafa Nuri Ceyhan, etkinlik hakkında verdiği bilgide, “Sağlıklı hareket etmenin insan sağlığı üzerindeki etkileri, beslenmenin insan sağlığına etkilerinin ne kadar iyi olduğuna ilişkin İlköğretim öğrencilerine farkındalık yaratmak, obezitenin önlenmesi ve fiziksel hareket ile birlikte yaşam kalitelerini yükseltmek için sağlıklı nesillere sahip olmak amacıyla ilköğretim birinci ve ikinci sınıf öğrencilerimize hem yürüyüş, hem de obezitenin önemini anlatmak istedik. Yürüyüşümüz Halk Sağlığı Müdürlüğü önünden başlayarak Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Meslek Yüksek Okulunda tamamladık. Yürüyüşümüz esnasında öğrencilerimiz tarafından sağlıklı beslenmenin önemine gösteren dövizler taşıyarak onları da etkinliğin içine dahil ettik. Meslek Yüksek Okulu salonunda Aydın Halk sağlığı Müdürlüğü Toplum Sağlığı oyuncularının oynadığı ‘Tuzum, Şekerim, Obezim Ben’ tiyatro oyununu izleyen çocuklarım üzerinde sağlıklı beslenin önemini ifade etmeye çalıştık” dedi.