Türk örf ve adetlerinin ve Yörük Türkmen geleneğinin yaşatılması için Muğla Yörük Obaları Derneği tarafından düzenlenen ‘Yörük Türkmen Şenliği’ 14 Haziran Pazar günü Düzeyn yaylasında Türkiye’nin birçok ilinden ve yurt dışından katılım olması bekleniyor.
Muğla Yörük Obaları Derneği Başkanı Orhan Akcan, Yörük Türkmen geleneğinin yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılmasının temel gayeleri olduğunu açıkladı. Akcan, “Yörüklük bir etkin olgu değildir, geleneksel bir meslektir. Kendi yaşam tarzı ve kültürünü oluşturması bakımından Yörüklük, toplumsal bir olgu ve kültür olarak farklı bir hayat tarzı oluşturmuştur. Yörükler milli bünyemizde ve milli kültürümüzde önemli bir yer işgal etmektedir. Yörüklerin zorlu yolculuğu öncesinde yeni şenlik alanımız Menteşe’nin Düzeyn yaylasında Yörük Obaları Derneği tarafından düzenlediğimiz Muğla 8. Yörük ve Türkmen şenliğimize tüm halkımız davetlidir” dedi.
14 Haziran’da yapılacak Muğla 8. Yörük Türkmen Şenliği kapsamında yerel ve ulusal sanatçılar, derneğin genç ve yetişkin erkek ve kadın halk oyunları ekiplerini, misafir halk oyunları ekipleri, davul zurna ve saz ekip gösterileri ile festivale renk katması beklenirken, TRT ve yerel sanatçılar da yer alacak. Dernek Başkanı Akcan, Yörük ve Türkmen şenliğine çok büyük oranda katılım olmasını beklediklerini belirterek, “Kırım Tatar Türkleri, Doğu Türkistan Irak Türkmen Cephesi, Suriye Türkmenleri, Türkmenistan, Azerbaycan Türk Boyları Konfederasyonu, Toroslar Yörük Türkmen Federasyonu, Van Erciş Türkmen Derneği, Kars Terekeme Karapapak Türkleri, İzmir Özmuğlalılar Derneği ve yaklaşık 45 ilden katılım bekliyoruz. Şölen alanımıza gelen misafirlerin rahatsızlık duymamaları ve istenmeyen olayların yaşanmaması için kesinlikle ateşli silah ve program dışı davul zurna ekiplerine müsaade edilmeyecektir” dedi.