Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü’nce Muğla’da inşa edilen Milas Selimiye Ovası Sulaması inşaatı tamamlandı.
Selimiye Ovası’nın topraklarına bereket katacak ve 8 bin 300 dekar münbit araziyi modern borulu şebeke ile sulayacak tesis sulama sezonuna yetiştirildi. Selimiye Ovası’nın topraklarına bereket katmak ve 8 bin 300 dekar zirai araziyi sulamak maksadı ile DSİ tarafından inşa edilerek işletmeye alınan “Milas Derince Barajı”nda doluluk oranı yüzde 70 seviyesine ulaştı. Bu kapsamda, Muğla’nın münbit toprakları 2015 yılı sulama mevsimine hazır hale getirildi. Derince Barajı, Başbakanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun teşrifleriyle ile gerçekleştirilen 114 tesisin toplu açılış merasiminde hizmete alınmıştı.
“ÇİFTÇİLERİMİZİN YÜZÜ GÜLECEK”
Selimiye Ovası Sulaması, Mayıs 2015 tarihinde Milas ilçesinde düzenlenen merasimle Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu tarafından hizmete açıldı. Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Muğla için hız kesmeden çalışmaya devam edeceklerini belirterek “Derince Barajı’nda biriken su ile Muğlalı çiftçilerimiz 2015 yılında sorunsuz bir sulama mevsimi geçirecekler, çiftçilerimizin yüzünü güldürmeye devam edeceğiz” dedi.