7 Haziran Genel Seçimlerine 4 gün kala heyecan dorukta… Seçimin ardından 6 milletvekili tarafından Meclis’te temsil edilecek olan Muğla’da, 91 aday milletvekili olabilmek için yarışacak.
7 Haziran Genel Seçimlerine az bir süre kalmasına rağmen Muğla milletvekili adayları çalışmalarını sürdürüyor. Heyecanın dorukta olduğu Muğla’da, 15 siyasi partinin 90 adayının yanı sıra bir bağımsız milletvekili adayı, 7 Haziran Seçimlerinde milletvekili olabilmek için yarışacak.
2011 Genel Seçimlerinde 604 bin 538 Muğlalı seçmen için kurulan 2 bin 361 sandıkta 539 bin 974 seçmen oy kullanırken, CHP 3, AK Parti 2, MHP ise 1 milletvekilini Meclis’e göndermeyi başardı. Muğla’da, CHP 241 bin 90 oy, AK Parti 173 bin 307 oy ve MHP 85 bin 487 oy toplarken 17 partinin katıldığı seçimde, Muğla’da en az oyu alan parti ise 237 oyla Liberal Demokrat Parti oldu. 2015 Genel Seçimlerinde, vatandaşın en çok merak ettiği konu, 2011 Genel Seçimlerinin tablosundan ne gibi farklılıkların oluşacağı oldu.
665 bin 608 seçmen sandık başına gidecek
Pazar günü yapılacak seçimlerde, Muğla’da kurulacak olan 2 bin 76 sandıkta, 665 bin 608 seçmen oy kullanacak. Seçmenler, Bodrum’da 324, Dalaman’da 86, Datça’da 49, Fethiye’de 304, Kavaklıdere’de 29, Köyceğiz’de 81, Marmaris’te 183, Menteşe’de 241, Milas’ta 342, Ortaca’da 102, Seydikemer’de 147, Ula’da 65 ve Yatağan’da 123 sandıkta oy kullanacak. 15 siyasi partinin milletvekili adayı gösterdiği Muğla’da 90 adayın yanı sıra 1 bağımsız aday yarışıyor. Bağımsız olarak yarışan Oktay Şenses, 7 Haziran günü milletvekili olabilmek için seçmenlerin oylarını bekleyecek.
91 adayın yarışacağı seçimlerde dikkat çeken bir ayrıntı ise Toplumsal Uzlaşma Reform ve Kalkınma Partisi’nin (TURK Parti) 4. sıra adayı olan yerleşik yabancı Lara Claire Conway oldu. Ayrıca Komünist Parti’nin tüm adayları kadınlardan oluştu.
İşte 7 Haziran günü yarışacak olan adaylar
7 Haziran Pazar günü yapılacak olan seçimlerde yarışacak olan adaylar, oy pusulası sıralamasına göre şu isimlerden oluştu:
Doğruyol Partisi: Erkan Deniz, Mehmet Gökdal, Muzaffer Şahin, M. Galip Keleş, Cafer Arslan, Hakan Altıntaşlı
Anadolu Partisi: Eniz Tunca, Ünal Göksu, F.Gönül Tuncay, Zübeyde Demdi, Tolga Özgan, Şafak Sevin
Komünist Parti: Yeliz Hatice Akman, Uydu Balcı, İlknur Güneş, Berna Özten Gençbüyür, Duygu Candan Güler, Müjgan Eker Tekniker
Merkez Parti: Ersen Bağ, Mehmet Çatal, Mustafa Tüney, Filiz Okanlı, Ayşegül Kara, Serkan Çıklaçekiç
Toplumsal Uzlaşma Reform ve Kalkınma Partisi: Sinan Gültekin, Tuğçe Sarp, Osman Can, Lara Claire Conway, Kalpten Korkmaz, Nazan Güzeldere
Liberal Demokrat Parti: Ali Sadık Kılıç, Filiz Şaban, Nazike Füsun Çağıran, Şahin Yılmaz, Deniz Tungaz, Hülya Çiray
Milliyetçi Hareket Partisi: Mehmet Erdoğan, Peyami Cinaz, Asım Başaran, Nuri Öztürk, Ferat Yüksel, Nazmi Eyibilir
Halkların Demokratik Partisi: Hürriyet Karadeniz, Mehmet Polat, Nurhayat Tekgül, Kamuran Resuloğulları, Ayla Apleyla, Mehmet Emin Gers
Saadet Partisi: Ömer Uludağ, Ali Çelik, Gülfem Okur, Arif Burak Yılmaz, İlhan Özler, Hasan Alökmen
Cumhuriyet Halk Partisi: Akın Üstündağ, Ömer Süha Aldan, Nurettin Demir, Burak Erbay, Emrah Doğu, Süleyman Girgin
Adalet ve Kalkınma Partisi: Hasan Özyer, Hasan Kökten, Elvan Göçer, Mehmet Yavuz Demir, Muhittin Kayabaş, Özben Yelda Erol Gökcan
Demokratik Sol Parti: Ahmet Nur Ceylanlı, Erol Dolu, Gönül Kahraman, Semra Yalavuç, Akif Öztürk, Nurten Demir
Demokrat Parti: Zekai Alper, Atınç Koylu, Azmi Peker, Ayten Arslan, Süleyman Yıldız, Anıl Danacı
Vatan Partisi: Mustafa Güleç, Necla Toraman, Fikret Turan, Aydın Çetin, Suha Ziya Gökalp, Hüseyin Ünlü
Bağımsız Türkiye Partisi: Adem Öztürk, Fetehne Birol, Nilgün Yoncacı, Esin Kurt, Kadriye Gül, Zeynep Vural
Bağımsız: Oktay Şenses