Göreve yeni seçilen Muhtarlar Birliği Dernekleri Federasyonu Muğla Şube Başkanı Şükrü Arık, Menteşe ve Ula mahalle muhtarlarının katıldığı kahvaltılı toplantıda bir araya geldi. Toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Menteşe Kaymakamı Zeki Arslan ve Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş katıldı.
Muhtarlar Birliği Dernekleri Federasyonu Muğla Şube Başkanı Şükrü Arık, amaçlarının birlik ve beraberlik olduğunu söyledi. Arık, “Göreve seçildikten sonra ilk defa Menteşe ve Ula ilçesinin mahalle muhtarları ile birlikte bir araya geldik. Bu tür toplantılar ile muhtar arkadaşlarımla birlik ve beraberlik içerisinde daha verimli çalışacağımıza inanıyorum. Bu anlamda bir olalım, diri olalım diyor, Belediye Başkanlarımıza ve Kaymakamımıza katılımları için teşekkür ediyorum” dedi.
Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş ise, “Sizler de benim gibi halkın oyları ile seçilen seçkin insanlarsınız. Bu nedenle bizler için çok değerlisiniz. Bugün Şükrü Başkanımızın sayesinde bir araya geldik. Ortak akılla sorunları çözeceğimize inanıyorum. Gerek Büyükşehir Belediye Başkanımız gerekse Menteşe Belediyesi olarak biz, ayırım gözetmeden tüm mahallelerimize hizmet vermeye çalışıyoruz” dedi.
Menteşe Kaymakamı Zeki Arslan, Menteşe ilçesinin kurucu ilk Kaymakamı olarak göreve başladıklarını belirtti. Arslan, “Ben bu coğrafyaya yabancı değilim. Bana uzak olmayan bir coğrafyada, Menteşe’de görev yapmak benim içinde mutluluk verici. Yeni kurulan bir Kaymakamlık olarak bugüne kadar en iyi şekilde kurumumuzu temsil etmeye çalıştım” dedi.
Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, muhtarlığın çok önemli görev olduğunu söylerken, “Herkese eşit mesafede hizmet vermek için göreve geldik. Sizler de çok önemli bir görevde bulunuyorsunuz. Muhtarlarımız mahalle halkının sorunlarına ulaşmamızda ve çözmede çok büyük bir görev üstleniyorlar. Şükrü Başkanımın dediği gibi, artık Muğla Muhtarlar Birliği’nin kurularak il genelindeki tüm muhtarların tek çatı altında toplanması gerekir. Büyükşehir Belediyesi olarak 550 mahallemizin sorunlarının çözümünde yardımcı olmak için ayrı bir hattımız var. Muhtarlarımız şikâyet ve önerilerini bu hattımıza bildirerek çözsümü konusunda ilgili dairelerimiz çalışma yapacak. Bir mahallemizin sorunu bir hafta içinde çözümü konusunda en azından sorunu olan muhtarımıza geri dönüş yapılarak bilgilendirilmek zorunda. Eğer bu yapılmıyorsa on konuda biz de neden çözülmediği konusunda ilgili dairemize bunu sorma hakkımız olur” dedi.