Muğla’nın Ortaca İlçesi’nde 10-16 Mayıs Dünya Engelliler haftası nedeniyle bir dizi etkinlik düzenlendi. Engellilerin gösterileri etkinliklere renk kattı.
Ortaca Kent Konseyi önderliğinde düzenlenen etkinliğe Ortaca Güzelyurt Özel eğitim ve uygulama okulu, Başaran Rehabilitasyon merkezi ve Coşku özel eğitim uygulama okulu öğrencilerinin katılımı ve gösterileri büyük beğeni topladı.
Törene Ortaca Kaymakamı Hüseyin Yılmaz, Ortaca Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Haluk Türkoğlu, CHP’li Ortaca Belediye Başkan vekili Mehmet Kuş, Ortaca Cumhuriyet Baş Savcısı Mehmet Yılmaz, Hakim Mehmet Aksu, Ortaca İlçe Emniyet Müdürü İsmail Ayhan, Dalaman Belediyesi Başkan yardımcısı Ramazan Ontaş, Ortaca CHP İlçe Başkanı Mehmet Sertkaya, kurum müdürleri, engelliler, aileleri ve vatandaşlar katıldı.
Etkinlikler; Kültür Park’ta toplanan kalabalığın kortej yürüyüşü ile başladı. Grup ilçedeki cadde ve sokaklardaki 1 kilometrelik yürüyüşünün sonunda Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çiçek bıraktı. Grup daha sonra tekrar yürüyüşe devam edip, Kültür Park’a döndü. Burada İstiklal Marşı okunup, saygı duruşunda bulunuldu. Engelli öğrenciler, skeç, ront ve değişik canlandırma gösterileri sundu. Engeliler korusu mini bir konser verdi. Ortaca İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Mehmet Nejat Yıldız, törendeki konuşmasında, "Türkiye’nin yüzde 12’sinin yani yaklaşık 9 milyon kişinin engelli olduğu düşünülürse, meselenin ne kadar önemli olduğu kendiliğinden ortaya çıkar. Aslında bütün sağlıklı insanlar da bir engelli adayı. Yarın hiç kimsenin engelli olmayacağı konusunda bir güvencesi yok. Bu nedenle engelli vatandaşlarımız, engelli çocuklarımız bizden merhamet ve acıma istemiyorlar. Bizden eğitim istiyorlar. Kendi kendilerine yetmek ve bunun ötesinde ülke ekonomisine katkıda bulunmak ve üretmek istiyorlar. İşte bunun için engelli eğitimi genel eğitim politikaları içinde çok önemli bir yer tutuyor. Bir gün hepimiz gerçekten engelli olabiliriz. Onun için engelli kardeşlerimizin yaşadıklarını içselleştirip, hissederek onlara destek çıkmalıyız" dedi.
Törende engelli öğrencilerin hocaları eşliğinde sergilediği gösteriler büyük ilgi gördü. Öğrenciler ayakta alkışlandı. Tören sonunda Ortaca Engelli Sporcularının Türkiye Engelliler Spor müsabakalarından kazandıkları başarılar dolayısı ile yapılan ödül töreni ile son buldu.
Engelli öğrenciler yürüyüş boyunca pankart taşıdı ve slogan attılar. Tören hep bir ağızdan Onuncu Yıl Marşı’nın okunmasıyla sona erdi.