Muğla’nın Ortaca ilçesinde yapılan 13-14 Yaş Grubu Grekoromen ve Serbest Güreş müsabakaları sona erdi.
Türkiye Okul Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen 13-14 yaş grubu Grekoromen ve Serbest güreş dalında 4 gün süren Grekoromen dalında 119, serbest stil dalında 118 sporcu ile Afyonkarahisar, Antalya, Aydın, Burdur, Bursa, Denizli, Isparta İzmir, Konya, Kütahya, Manisa, Muğla ve Uşak İllerinden sporcuların katıldığı ve 15 hakemin yer aldığı müsabakalar Ortaca Kapalı Spor Salonu’nda yapılan madalya töreni ile sona erdi.
Grekoromen ve Serbest müsabakalarına 32, 35, 38, 42, 47, 53, 59, 66, 73 ve 85 kilo arasında katılan sporculardan ilk 3 girenler yapılacak olan Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazandılar.
İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdür Vekili Murat Sözgen; “İlçemizde 4 gün süren müsabakalar neticesinde 22 Mart Pazar Günü itibariyle serbest güreş müsabakalarımızı sonuçlandırdık. Kazasız sonuçlanması bizin için en büyük mutluluk oldu. Geleceğimizin güreşini inşa etmeye çalışıyoruz. Çok başarılı çocuklarımız var, çok kısa zaman içinde milli takımlarda görebileceğimiz çocuklarımız var. Arkadaşlarımıza, katılımcı arkadaşlarımıza, hakem arkadaşlarımıza ve ağabeylerimize çok teşekkür ediyoruz. Allah kısmet ederse inşallah başka turnuvalarda görüşmek üzere hepsine çok teşekkürler ediyorum kendilerine” dedi.
Eski Uluslar arası Güreş Hakemi ve Ortaca’da yapılan Okullar arası Ferdi Grekoromen ve Serbest Güreşlerde görev alan Hakem Gözetmeni Nusret Atik; “Muğla ilinin Ortaca İlçesi’nde yapılan okulların 13-14 yaş grup şampiyonasında; öncelikle Ortaca İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdür Vekili Şube Müdürü Murat Sözgen’e en üst kademeden en alt kademeye kadar hepsine teşekkür ediyorum. Gördüğünüz gibi 13-14 yaş sporcuların o kadar ehli ve sakatlık geçirmeden müsabakalar sona erdi. Demek ki Türk Gençliğinin neler yapabileceğine ortaya koydular, çok mutluyuz. Bu gençlerimize Allah korusun. Yine tekrar tekrar Ortaca İlçesi’ne sonsuz şükranlarımı arz ediyorum. Hakemlerimize gelince; bunları yönetmek biraz zordur. Neden derseniz; Bunlar çocuk daha ne yapacaklarını kestiremezsiniz. Müsabakalarda görev alan hakemlerimiz fena değillerdi. Zaten başarısız olan bir hakemimize gönderdik” diye konuştu.