Fethiye Halk Eğitim Müdürlüğü ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Sağlık Yüksek Okulu iş birliği ile Sağlık yüksek okulu öğrencilerine işaret dili eğitimi verildi.
Yaklaşık 2 ay süren eğitime 36 hemşirelik bölümü öğrencisi katıldı. Eğitimi tamamlayan Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü öğrencileri tüm okul öğrencileri ve öğretmenlerine işaret dili ile İstiklal Marşımızı ve 10. yıl Marşı’nı okudular. İşaret dili ile İstiklal Marşı okunurken tüm okul öğrencileri ve öğretim görevlileri ayağa kalktı. Fethiye Anadolu Otelcilik Okulu salonunda 8. Kariyer Günleri çerçevesinde gerçekleştirilen bu etkinlik sonunda işaret dili eğitimini tamamlayan öğrencilere sertifikaları da alkışlar arasında sunuldu.
Fethiye Halk Eğitim Müdürlüğü ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Sağlık Yüksek Okulu iş birliği ile Sağlık yüksek okulu öğrencilerine verilen işaret dili eğitimi tamamlanırken öğrenciler bir de gösteri yaptı. 36 öğrenci işaret dili eğitimi aldıklarını öğrenci arkadaşları ve öğretmenlerine İstiklal Marşımız ile 10. Yıl Marşı’nı işaret dili ile söyleyerek gösterdiler.
Öğrencilere bu gösterinin ardından sertifikaları Sağlık Yüksekokulu Müdürü doç. Dr. Yusuf Sülün, ve diğer yetkililer tarafından sunuldu. Yusuf Sülün işitme engelliler için işaret dili eğitimine katılan 36 öğrencimize sertifikalarını sunduklarını söyleyerek “100 öğrencimizde eğitim almaya devam ediyor. 8 Kariyer günlerinde eksiklerimizi tespit ediyoruz. ve bu eksiklerimizi her geçen gün tamamlayarak kendi mesleğimizde kendimizi geliştirmeye gayret ediyoruz. Türkiye’de engellilere hizmeti eksik buluyoruz. Bizde sağlık personeli olarak kendi eksikliğimizi tamamlama yoluna gittik. Kariyer günlerindeki çalışmalarımızda işitme engellilerin hastaneye geldiklerinde dertlerini anlatabilmeleri için çalışmalar yaptık. Arkadaşlarımızda bu konuda çok fedakarlıkta bulundu. İki aylık bir kursla İstiklal Marşı ve 10. Yıl Marşı’nı öğrencilerimiz işaret diliyle söylediler. Artık işitme engelli insanlarla çok kolay diyalog kurabiliyorlar” dedi.