Muğla’nın Fethiye ilçesinde bir özel hastanede kalçasından ameliyat olan hasta, oy vermeye ambulansla getirilerek üst kata sedyeyle çıkarıldı.
Fethiye’de bazı yaşlı, hasta ve engelli vatandaşlar oy vermek için plastik ve tekerlekli sandalyelerle üst katlara taşındı. Lokman Hekim Esnaf Hastanesi’nde kalçasından ameliyat olan İlhan Beygu (82), ameliyattan çıktıktan sonra oğlu Semih Boydaş ve yeğeni Yusuf Ercanoğlu’na oy kullanmak istediğini söyledi. Hastanede sedyeye alınan İlhan Beygu, Günlükbaşı Silkar İlkokulu 1082 nolu sandığa ambulansla getirilip, sedyeyle zemin kattaki sandık kuruluna taşındı. Burada sandık kurulu görevlileri mevcut oy kabininin örtüsünü açarak kabini büyüttü. İlhan Beygu da sedye üzerinde yattığı yerde oğlunun yardımıyla oy verme işlemini gerçekleştirdi. Oy verme işleminin ardından kabin örtüsü eski yerine alındı. Beygu tekrar sedyeyle ambulansa getirildi. İlhan Beygu, “Toprağa girsem bile oy vermeye gelecektim. Atatürk için oy kullandım” dedi.
Yeğen Yusuf Ercanoğlu ise İlhan Beygu’nun hastanede ameliyattan çıktığını ve oy vermek istediğini söylediğini ifade etti.
Öte yandan, Günlükbaşı Silkar İlkokulu’nda bazı yaşlı, hasta ve engelli vatandaşlar yakınlarının yardımıyla sandık kurullarına çıkartıldı.