Muğla’da gece trafik denetimi yapan Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik ekiplerinin şüphelenerek durdurmaya çalıştığı iki ticari ve bir özel taksinin içinden Suriyeli mülteciler çıktı.
Yapılan bir ihbarı değerlendiren ve yol kontrolü yapan Muğla Bölge Trafik ekipleri, Aydın istikametinden Marmaris’e hareket halinde olan iki ticari taksi ve bir hususi takside Suriyeli kaçak mültecilerin bulunduğu ihbarının ardından araçları durdurmak istedi. Araçlar trafik ekiplerinin dur ihtarını uymayarak kaçmaya başladı. Trafik ekipleri ile yaşanan kovalamacanın ardından araçlar Bozarmut Mahallesinde durduruldu. Araç içinde yapılan aramada 15 Suriye uyruklu mülteci ile birlikte üçü Türk birisi Suriye uyruklu 4 organizatör yakalandı. Yakalanan Suriyeli mülteciler ve 4 organizatör polis ekipleri tarafından Yatağan İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerine teslim edildi.
Yakalanan Suriye uyruklu mülteciler pasaportlarının bulunması nedeniyle serbest bırakılırken, organizatörler Yatağan Jandarması tarafından adli makamlara sevk edildiler.