Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD)’ın kuruluşunun 50’nci yılı anısına Türkiye genelindeki TÜFAD şubelerinde düzenlenen etkinliklerin bir ayağı da Muğla TÜFAD Şubesi tarafından Menteşe’de düzenlendi. 8 ilk ve ortaokulun yıldız kızlarının katıldığı futbol şenliği Muğlaspor’un Akyol tesislerindeki Bülent Akça futbol sahasında yapıldı.
TÜFAD Muğla Şubesi tarafından iki gurup halinde 8 takımın lig usulü karşılaştığı şenliğe Düğerek Orta Okulu, Türdü 100. Yıl İlk Okulu, Yönelt Koleji, Şahidi İlk Okulu, Cumhuriyet İlk Okulu, Şehbal Baydur İlk Okulu, 75. Yıl Orta Okulu ve Nazmi Zehra İyibilir Ortaokulu yıldız kızlar futbol takımları katıldı. Şenlik tamamlanan etkinliğe katılan yıldız kızlar futbol takımı oyuncuları hırsları ve ortaya koydukları futbol ile dikkat çektiler.
TÜFAD Genel Sekreteri ve TÜFAD Muğla Şube Başkanı Alaaddin Naganlu, şenliğe katılan takımlar arasında kaybeden ve kazanan olmadığını belirtti. Naganlu, “Şenliğimize 8 takım katılıyor. Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği’nin kuruluşunun 50’nci yılı etkinliğini Türkiye genelinde yapıyoruz. Öğrencilerimizin sportif malzemelerinin tamamını TÜFAD olarak biz temin ettik. Şenliğimizin başlama vuruşunu Menteşe Belediye Başkanımız yaptı. Ayrıca Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanımız da açılışta yer aldı. Şu anda şenliğimize katılan çocuklarımız mutlu ve amacına ulaşan bir şenlik oldu. Her katılan okulumuzun öğrencilerine sertifika ve madalya veriyoruz. Burada kaybeden ve kazanan yok. Türkiye Futbol Federasyonu geleceğe yönelik bayan futboluna önem veriliyor. Kadınlar da dünya futbolunda ön sıralarda yer almaya başladı. Biz de bu hazırlıklar için yıldız kızları buralarda tespit ediyoruz” dedi.
TÜFAD 50’nci kuruluş yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen yıldız kızlar futbol şenliğine katılan her takım sporcusuna ve öğretmenlerine TÜFAD Muğla Şubesi tarafından sertifika ve madalya verildi.