Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinin İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma etkinlikleri kapsamında hat sanatçısı Harun Özer tarafından Türkiye’nin en büyük kişisel hat ve Kaligrafi sergisini açtı. Sergide 111 eser sergileniyor.
İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma etkinlikleri haftası kapsamında açtığı sergiyi ‘Asımın Nesli Hat ve Kaligrafi Sergisi’ olarak açtığını belirten hat sanatçısı Özer, “Sergi kişisel anlamda açılan Türkiye’nin en büyük sergisi durumunda. Sergide 111 eser yer alıyor. Sergiyi hat ve kaligrafi sergisi de diyebilirdik. Fakat İstiklal Marşımızın yazarı, milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u anma haftası olması nedeniyle ‘Asım Nesli’ olarak açmayı uygun gördük. Ege Üniversitesi ve 9 Eylül Üniversitesi Müdür Yardımcılığı, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Fethiye Sağlık Yüksekokulu ve Ali Sıtkı Mefharet Koçman Meslek Yüksekokulları sekreterliği yaptıktan sonra emekli oldum. İstanbul’da ünlü hattatların sergilerini gezdim. Hüsn-ü Hat (Güzel Yazı)’nın tesirlerinde kaldım. Çocukluğumdan beri bu sanata olan ilgim ve kabiliyetimi turizm alanında ve fuarlarda kaligrafi çalışmaları yaparak geliştirdim. 7 yılda 16 sergi açtım. ‘Türk Kurultayı Sergisi’, ‘Hat ve Ebru Sergisi’ ’40 Hadis Sergisi’ sergilerimden bazıları. Halen Fethiye’de hat ve kaligrafi çalışmalarımı sürdürüyorum” dedi.
‘Asımın Nesli Hat ve Kaligrafi Sergisi’ 19 Mart tarihine kadar Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk Kültür merkezi fuayesinde açık kalacak. Aslen Erzurumlu olan sanatçı, davet olması durumunda Türkiye’nin her bölgesinde sergi açabileceğini belirtti.