Marmaris’te 14 yaşında yazdıkları romanla Türkiye’nin en genç yazar unvanını alan Marmarisli Rana Demiriz ve Beyza Günay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ödüllendirildi. Genç yazar Rana Demiriz, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ve Muğla Ticaret Odası’nın hazırladığı “100 yılda 100 kadın” isimli tarih niteliğindeki kitaba Muğla’da iz bırakan en genç kadın olarak girmeyi başardı.
14 yaşında yazdığı Gölgedeki ışıklar ardından yazdığı 3 roman ile 19 yaşında Türkiye’de bir ilki gerçekleştiren Rana Demiriz , Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da ilgisini çekmiş ve başbakanlığı döneminde, genç yazarı makamına çağırarak ödüllendirmişti.
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ve Muğla Ticaret Odasının işbirliği ile 1914-2013 tarihleri arasında Muğla’nın gelişmesi ve tanıtılmasına katkılarında bulunan “100 yılda 100 kadın” projesi kapsamında ,tarihe belge niteliğinde bir kitap hazırlandı. Kitapta genç yazar Rana Demiriz’de yüz başarılı kadın arasında yer aldı. Kitabın tanıtım toplantısı Muğla Ticaret Odası’nda gerçekleşti. Toplantıya Muğla Valisi,Amir Çiçek, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ve çok sayıda seçkin davetli katıldı. Düzenlenen etkinlikte yüz başarılı kadın arasında yer alan genç yazar Rana Demiriz’de ödülünü aldı. Demiriz,böyle bir çalışmada genç yaşta yer almaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek,”Kadına şiddetin gündemden düşmediği ülkemizde esas olarak kadına verilen değerin ortaya çıkmasında ve şiddetin tarafına bir nebze de olsa kadının değerini ve önemini gösteren bu değerli çalışma günümüz Türkiyesi için çok büyük önem arz etmektedir. Örneklerinin çığ gibi çoğalarak her platformdan halkımıza ulaşmasını temenni ediyorum.
Bu kitabın oluşmasında biz bayanların sesini ve başarılarını güzel ülkemizin en ücra köşelerinden bile duyulmasına en büyük katkıyı yerel basınımız yapmıştır. Muğlamızın tanıtımının yapılmasında hiçbir karşılık beklemeden her geçen gün daha fazla çaba sarf eden basın mensuplarına da ayrıca şükranlarımı sunuyorum.Bu projenin oluşmasında Muğla Ticaret odası ve Sıtkı koçman Üniversitesinden sayın hocalarıma ayrıca emeği geçen herkese bize bu onuru verdikleri için kitapta adı geçen her kadın adına ve ayrıca tüm kadınlarımız adına da teşekkür ederim” dedi.
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, 15 YAŞINDAKİ YAZAR BEYZA GÜNAY’I DA ÖDÜLLENDİRDİ
14 yaşında roman yazarak Türkiye2nin en genç yazarları arasına girmeyi başaran Marmarisli Beyza Günay, Dünya Kız çocukları günü dolayısıyla Ankara’da 35 ilden başarılı çocukların katıldığı etkinlikte , Muğla’yı temsil ederek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden ödül aldı. Erdoğan’ın kitabını çok beğendiğini belirten Günay, Cumhurbaşkanı’nın kendisine destek olacağı yönde söz aldığını ifade etti.
Günay, Marmaris Halıcı Urkay Lisesi’nde öğrenci olduğunu, küçüklüğünden beri kısa paragraflı hikayeler yazdığını söyledi. İlk denemesine bir okul ödevinde masal yazarak başladığını fakat masalın beklediğinden daha uzun sürmesi sonucu yarışmayı kaçırdığını anlatan genç yazar, 2 yıl beklettiği o masalı, 13 yaşında 50 sayfa olarak başladığı çalışmanın 7-8 ayda, 350 sayfalık her yaştan insanın okuyabileceği bir bilim kurgu romana dönüştüğünü ifade etti.
Birkaç hafta önce 3. baskısı yapılan “Zehirli Kılıç” isimli romanın ardında yeni daha bağımsız bir roman yazmaya başladığını söyleyen genç yazar Günay, okurlar tarafından çok beğenilen “Zehirli Kılıç”ın devamının yazılması istenince 2. Kitap olan Cehennem Vadisi’ni 3 ayda hazırladığını söyledi. Serinin ikinci kitabı Cehennem Vadisi, 28 şubat 2015 tarihinde Cehennem Vadisi kitapçılardaki yerini alırken okuyucu ile buluştu.