7 Haziran 2015 Pazar günü yapılacak olan seçimler öncesi hazırlıklar son aşamaya geldi. 7 Haziran 2015 genel seçimlerinde Yatağan’da 34 bin 985 kişi oy kullanacak. Seçmenlerin oy kullanma işlemi için kimliklerinde T.C. Kimlik numarası olması gerekiyor.
Genel seçimlere sayılı günler kala Yatağan İlçe Seçim Müdürlüğü ve Yatağan İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı tarafından yürütülen çalışmalarda son aşamaya gelindi. 7 Haziran 2015 Genel Seçimleri’nde Yatağan’da 123 sandıkta 34 bin 985 kişi oy kullanacak. Yatağan İlçe Seçim Müdürlüğü bünyesinde bulunan Kavaklıdere’de ise 29 sandıkta 8 bin 183 kişi oy kullanacak. Yatağan ve Kavaklıdere ilçelerinde seçimle ilgili çalışmalar Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından gönderilen genelge ve seçim takvimi doğrultusunda Yatağan için İlçe Seçim Kurulu Başkanı Hakim Gamzegül Çağlar ve kurul üyeleri, Kavaklıdere ilçesi için İlçe Seçim Kurulu Başkanı Hakim Cengiz Yılmaz ile birlikte Yatağan İlçe Seçim Müdürlüğü’nde görevli 1 müdür, 1 katip ve Yatağan Kaymakamlığı tarafından belirlenen geçici bir memur tarafından yürütülüyor. Yatağan İlçe Seçim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada 7 Haziran 2015 Genel Seçimleri hazırlıklarında son aşamaya gelindiği belirtildi.
Yatağan İlçe Seçim Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada; “Her iki ilçede oy verme işlemi 7 Haziran 2015 Pazar günü Saat 08.00’da başlayacak ve 17.00’da sona erecektir. Yatağan ve Kavaklıdere’de oy kullanacak olan seçmenlerimizin yoğunluğa sebebiyet vermemeleri için sabah erken saatlerden itibaren oy kullanma işlemlerini yapmaları rica olunur. Yatağan ve Kavaklıdere ilçelerinde bugüne kadar yapılan seçimler huzur içinde geçmiştir. Bu huzur ortamının oluşmasında emeği geçen tüm kamu kurum ve kuruluşlarına özellikle de kendi aralarında birlik ve beraberliği sağlayarak görüntü ve gürültü kirliliğine sebebiyet vermeyen siyasi parti ilçe başkanlıkları ile her iki ilçemizde oy kullanan vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz” ifadelerine yer verildi.