Muş’un Hasköy ilçesine bağlı Sungu ve Karaağaç beldelerinde 7 Haziran genel seçimlerinde silahla tehdit edildiklerini ileri süren ve HDP’den milletvekili seçilen Burcu Çelik Özkan ve Ahmet Yıldırım’a cevap veren AK Parti 2. sıra milletvekili adayı Abduselam Er, “Sungu’da bir kadına silah doğrultulacak, yapmayın ya buna maymunlar bile güler. Hiç mi Allah’tan korkmuyorsunuz? Hiç mi vicdanınız yoktur?” dedi.
AK Parti Muş İl Yönetimi, 7 Haziran genel seçimleri sonrası ilk toplantısını düzenledi. AK Parti İl Başkanlığı hizmet binasında düzenlenen toplantıya Milletvekili Mehmet Emin Şimşek, 2. sıra adayı Abduselam Er ve 3. sıra adayı Halis Saltık, Korkut Belediye Başkanı Haşim Arık, İl Yönetimi ve çok sayıda partili katıldı. Seçilip seçilmemesinin kendisi için hiç önemli olmadığını ve kendisinin partiye gönül verdiğini belirten Abdulselam Er, kendilerine silah çekildiğini iddia eden ve HDP’den milletvekili seçilen Burcu Çelik Özkan ve Ahmet Yıldırım’a tepki gösterdi. Muş’ta her tarafta silah başında tak tak tak diye oy kullanıldığını, zulüm yapıldığını söyleyen Er, “Bu insanları zalimlerin eline bırakamayız. Arkadaşlar bütün Muş’ta her tarafta zulüm varken, her tarafta şiddet varken, her tarafta baskı varken, her tarafta silah altında insanlar oy kullandırılmaya çalışılırken, tutturmuşlar bir Sungu, bir Hasköy, Sungu’da zulüm yapıldı. Ben bu yaşıma geldim, Sungu’da değil bir kadına, bir erkeğe yüksek ses ile şiddet uygulanmamıştır. Sungu’da bir kadına silah doğrultulacak, yapmayın ya buna maymunlar bile güler. Hiç mi Allah’tan korkmuyorsunuz? Hiç mi vicdanınız yoktur? Her tarafta silah başında tak tak tak açık oy kullanılırken, tutturmuşlar Sungu, Karaağaç, Hasköy’ü nedir ki bu insanları birbirine düşürecekler” dedi.
Sağduyuyu kaybetmeyeceklerini kaydeden Er, “Ama düşüremeyecekler. Biz sağduyumuzu kaybetmeyeceğiz, biz inancımızı kaybetmeyeceğiz, biz imanımızı kaybetmeyeceğiz. Biz Emin ağabeyimiz ile beraber yürüyeceğiz, bu sonuna kadar devam edecek. Hiç kimse bizi birbirimize düşüremeyecek, hiç kimse aramıza ayrı gayrı koyamayacaktır, hiç kimse aramıza nifak koyamayacaktır. Emin ağabeyimiz hepimizin milletvekilidir. Biz AK Parti’nin neferleriyiz. AK Parti’nin çaycısı da milletvekili kadar, başbakanı kadar kıymetlidir. Bunu bilmenizi istiyorum” şeklinde konuştu.