Muş’un Malazgirt Belediye Eşbaşkanı Halis Coşkun, fırıncılar bir araya gelerek ekmek fiyatının düşürülmesini istedi.
Malazgirt’te ekmek fiyatının civar il ve ilçelere göre en yüksek fiyatla satıldığı şikayetleri üzerine harekete geçen Malazgirt Belediye Eşbaşkanı Halis Coşkun, makam odasında fırıncılarla toplantı yaparak, fırıncıların sorun ve sıkıntılarını diledi. Fırıncılardan 90 kuruş olan ekmek fiyatlarında indirim isteyen Belediye Eşbaşkan Halis Coşkun, halkın şikâyetleri göz önüne bulundurularak ekmek fiyatının yüksek olduğunu söyledi.
Coşkun, "İlçede yaşayan halkımızın daha iyi ve daha güzel hizmet almaları konusunda, ilçe halkımıza söz verdik. Amacımız ilçemizdeki çeşitli meslek kuruluşlarında çalışan vatandaşlarımızla da bir araya gelmek. Burada sizlerin ilçemiz adına düşüncelerinizi, projelerinizi, gördüğünüz eksiklikleri sizin ağzınızdan dinlemek isteriz. Bu toplantılardan Malazgirt yararına bir proje kazandırmak istiyoruz. Esnaflarımızın da yerel yönetimlere katkıları olsun istiyoruz. Siz fırıncılardan ricamız hijyen konularına dikkat etmeniz ve rayiç bedelleri üzerinden satış yapmamanız" dedi.
Yapılan toplantı sonunda fırıncılar, ilçede fırın sayısının çok oluşundan dolayı şuan ki fiyatlarda bile kazanamadıklarını, her şeye rağmen ekmek fiyatının önümüzdeki ay itibarıyla indireceklerini söylediler.