Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA), Küçük Girişimciliğin Desteklenmesi Mali Destek Programı toplantısı düzenledi.
Muş Öğretmenevi konferans salonunda düzenlenen toplantıya DAKA Genel Sekreteri Emin Yaşar Demirci, Muş Valiliği Proje Koordinatörü Bülent Solmaz, DAKA Muş Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Oğuz Tuncay Görür ve davetli vatandaşlar katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan DAKA Genel Sekreteri Emin Yaşar Demirci, programın genel amacını açıklayarak, girişimci sayısını arttırarak bölgesel ekonomik büyümeye ve istihdamın artırılmasına katkı sağlamak olduğunu söyledi. Bu yıl verecekleri destek ile 115 milyon liralık bir hibeyi paydaşlara projelerinin desteği olarak vermiş olacaklarını belirten Demirci, 50 bin liralık proje bütçesinin yarısını kendilerinin verdiğini hatırlatarak diğer yarısını da proje sahiplerinin verdiğini ifade etti.
DAKA’nın 12’inci Mali Destek Programı olduğunu kaydeden Demirci, “2009’dan bugüne kadar 12 farklı mali destek programına çıktık ve bugüne kadar bu yıl vereceğimiz destek ile birlikte 115 milyon liralık bir hibeyi paydaşlarımıza projelerinin desteği olarak vermiş olacağız. Bu mali destek programımız bir diğer programlarımızdan biraz farklı, iş görebilmek üzerine kurulu bir mali destek programı. 50 bin liralık projenin bütçesinin yarısını biz veriyoruz, diğer yarısını da siz veriyorsunuz. 150 bin liralık proje ile bize gelirseniz 75 bin lirasını bizden hibe olarak, projeniz başarılı olursa destek olarak alabileceksiniz” dedi.
“HER MALİ DESTEK PROGRAMINDA KADINLARA ÖZEL AYRIMCILIK UYGULUYORUZ”
Her mali destek programlarında kadınlara özel ayrıcalık başvuru prosedürü uyguladıklarının altını çizen Demirci, “Biz her mali destek programımızda kadınlarımıza özel ayrıcalıklı başvuru prosedürü uyguluyoruz. Eğer girişimcimiz kadınsa 5 puan daha fazla ve önce başlama fırsatı veriyoruz. Bunu bu sene biraz daha geliştirdik ve kadın başvuru sahipleri 10 puan daha fazla elde edebilecek. Aynı zamanda engellileri işin içine kattık. Engelli vatandaşlarımızda bu projeler üzerinden işini kurmak isterse eğer ona da 10 puan söz konusu olacak. Ayrıca hem engelli hem kadınsa bu da toplamda 15 puan diğerlerinden daha avantajlı olarak projelerini sunabilecekler” diye konuştu.
DAKA Genel Sekreteri Demirci’nin konuşmasının ardından Küçük Girişimciliğin Desteklenmesi Mali Destek Programı ile ilgili sunum yapıldı. Sunum ve uzmanların bilgilendirmeleri ile toplantı son buldu.