Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Malazgirt Şubesi, okul temsilcileriyle yemekli istişare toplantısı yaptı.
Muş Malazgirt Öğretmenevi’nde gerçekleşen istişare toplantısında konuşan Eğitim-Bir-Sen Malazgirt İlçe Başkanı Erhan Aslan, 2014-2015 eğitim öğretim yılında göstermiş oldukları başarılardan dolayı okul temsilcilerine teşekkür etti. Üyelerden aldıkları güçle Malazgirt’in eğitim kalitesini yükseltmeye çalıştıklarını belirten Aslan, "Bugün burada Eğitim Bir-Sen Malazgirt Temsilciliği istişare toplantısı gerçekleştirmek için toplanmış bulunmaktayız. Malazgirt İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü mutabakat metnine göre 15 Mayıs 2015 tarihi itibarı ile siz değerli üyelerimizin sayesinde geçen yıl olduğu gibi bu yılda ilçemizde yetkili sendika olduk. Bizi bu başarıya ulaştıran, bu başarıda en büyük paya sahip olan eğitim camiamızın değerli üyelerine teşekkür ediyorum. 1992’de merhum Mehmet Akif İnan tarafından binlerce insanın duası ve yüzlerce insanın emeğiyle başlayan bu kutlu ve meşakkatli yolculuğa çok şükür Malazgirt’te yine yetkiyle taçlandırdık. Amacımız eğitiminin daha iyi yerde olması için mücadele etmek. Bu güce ulaşırken en büyük etken kararlı duruşumuz olmuştur. Haklının ve halkın yanında olan sendikamız; kimsenin görüşüne, milliyetine, cinsiyetine, geçmişine, arkadaşına ve çevresine bakmadan emeği ve hakkı korumaya çalışmıştır. Bu konuda hiç kimsenin baskısına ve tehdidine aldırmadan işimizi en iyi şekilde yapacağız. Malazgirt’teki tek sevdamız eğitim kalitesinin yükseltilmesini, eğitimcinin çalışma ortamının, kardeşlik ortamının, her daim en yüksek kalitede kalması çabasıdır. Bizi bu makama taşıyan tüm üyelerimize, okul temsilcilerime, yönetim kuruluna teşekkürü bir borç biliyorum. Bugün burada vaktini bizlere ayıran Kaymakam Abdullah Atakan Atasoy’a, AK Parti Milletvekili Adayı Mehmet Ali Şimşek’e, Muş Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan’a, Eğitim Bir-Sen Muş Şube Başkanı Mahir Barışan ve siz değerli konuklarımıza katılımlarınızdan dolayı şükranlarımı sunuyorum” dedi.
Malazgirt Öğretmenevi’nde düzenlenen istişare toplantısına Kaymakam Abdullah Atakan Atasoy, AK Parti Muş Milletvekili Adayı Mehmet Ali Şimşek, Muş İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, Malazgirt İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Aydınoğlu, Eğitim Bir-Sen Muş Şube Başkanı Mahir Barışan, Eğitim Bir-Sen Malazgirt İlçe Başkanı Erhan Aslan ve yönetim kurulu üyeleri, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu yetkilileri ve Eğitim Bir-Sen’li üye öğretmenler katıldılar.