Mersin ve Adana’da, Halkların Demokratik Partisi (HDP) bürolarına yapılan saldırı, Muş’un Malazgirt ilçesinde protesto edildi.
HDP’nin Malazgirt seçim bürosunda toplanan kalabalık adına bir açıklama yapan HDP Malazgirt İlçe Eş Başkanı Rahmi Akçin, Adana ve Mersin saldırılarına değinerek “7 Haziran seçimlerine halkların kardeşliği projesiyle giren ve büyük umut kaynağı olan HDP, bin yıldır halkların kanını, emeğini emen karanlık odaklar için bir büyük tehlike teşkil etmiştir. Kendi kirli çıkarlarının deşifre olacağını anlayan AKP zihniyetli karanlık güçler, halkların birliğine dönüşen büyük Adana mitinginden sonra il binalarımıza bombalı saldırı düzenlemiştir. Bu bombalar halkların aydın geleceğine, kardeşliğe, barışa, refaha, özgürlüğe patlatılmıştır. Halkları kandıramayacağını anlayan güçler, kirli yüzlerini göstermeye başlamışlardır” dedi.
Yapılan basın açıklamasının ardından beş dakikalık oturma eylemi yapan kalabalık sessizce dağıldı.
Basın açıklamasına Malazgirt Belediyesi eş başkanları Halis Coşkun ve Memnune Söylemez, Konakkuran Belediye Başkanı Bülent Ateş, HDP ve BDP yöneticileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.