Halkların Demokratik Partisi (HDP) Muş milletvekili adayları Burcu Çelik Özkan, Doç. Dr. Ahmet Yıldırım ve Mensur Işık, seçim çalışmaları kapsamında Muş Belediye Başkanı Feyat Asya’yı makamında ziyaret ettiler.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Asya, “Hepimizin ortak noktası memleket sevdamızdır. Siyasi görüşümüz ne olursa olsun, tek hedefimiz memleketimize hizmet etmektir. Bu anlamda 7 Haziran’da milletvekilliği seçimi yapılacak ve halkımız iradesini ortaya koyacaktır. Halkın iradesi ile Muş’u ve Muş halkını temsil edecek olan herkese başarılar diliyorum. Bilmelerini isterim ki biz belediye olarak herkesin belediyesiyiz ve seçilen kim olursa olsun onlarla birlikte halkımıza hizmet edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Yaptıkları çalışmalarla ilgili açıklamalarda da bulunan Başkan Asya, Muş’un en önemli sorunlarını gidermek için proje hazırladıklarını ve bu doğrultuda hareket ettiklerini kaydetti. Asya, “Sorunlarımız ve sıkıntılarımız çok büyüktü. İlk olarak bunları öncelik sıralarına göre sıraladık. Ardından proje birimimizi kurarak bu sıkıntıları nasıl giderebiliriz diye kafa yormaya başladık. Projelerimizi hazırladık ve ilgili bakanlıklara sunduk. Kabul edilen projelerimiz ile en önemli sıkıntılarımızı gidereceğiz” diye konuştu.
Muş’ta doğalgaz çalışmalarının kısa süre içerisinde başlayacağını açıklayan Asya, bu anlamda gerekli görüşmeleri yapıp çalışmaların öne alındığını hatırlattı.
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Adayı Burçu Çelik Özkan ise, Başkan Asya’nın henüz bir yıllık başkan olduğunu ve bu anlamda güzel çalışmalar yapmak için girişimlerde bulunmasının kendilerini sevindirdiğini kaydetti. Özkan, halkın teveccüh gösterip, kendilerini vekil seçmeleri halinde belediye başkanı ile ortak hareket ederek Muş’a hizmet edeceklerini de sözlerine ekledi.