MUŞ (İHA) – Muş’un Dağarası köyündeki anasınıfı öğrencilerinin atık malzemeler kullanarak hazırladıkları sergi büyük ilgi gördü.
Dağarası Köyü İlkokul ve anasınıfı öğrencileri, yılsonu sergisi ile gösterisi düzenledi. Bir birinden güzel eserlerin yer aldığı sergiye İl Mili Eğitim Müdürü Cevdet Arslan ve okul öğretmenleri ile öğrenciler katıldı. Yumurta, yumurta kartonu, su ve kola petleri, ceviz, atıl ampul ve buna benzer birçok atık malzemenin eğitim materyallerine düştürüldüğü sergiyi büyük hayranlıkla inceleyen İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, birçok köy okulunu inceleyerek eksikliklerini giderdiklerini ve özellikle öğretmenlerin örnek davranışlarda bulunduğunu kaydetti. Arslan, “Burası Dağarası İlkokulu ve Anaokulu, sene başında yine bu okulumuza gelmiştik ve öğretmenlerimiz gönülden kendi okullarını boyayıp temizlemişlerdi. Bu vesileyle kendilerine başarı belgesi vermiştik. Ben bu okulumuzun idareci ve öğretmenlerini tekrar tebrik ediyorum. Çünkü yaptıkları eserler gerçekten çok değerli. Köy okulu öğretmenlerimiz burada her şeyi eğitime dönüştürmüş durumdadır. Yani çöplerden bile eserler çıkararak eğitim materyallerine dönüştürmüşler. Bu çok değerli bir çalışma ve bu eğitimin devamını bekliyoruz” dedi.
Yılsonu sergilerinin öğrencilere özgüven verdiğini ve bunun da başarıya giden yol olduğunu kaydeden Arslan, “Çocukların yıl içerisinde öğrenmiş oldukları akademik bilgilerini, tasarlayarak projeye dönüştürerek sergilediler. Bunu yapmamızdaki amacımız, çocuklarımızın öğrenmiş oldukları bilgileri teknolojiye dönüştürme imkanın sağlanmasıdır. Çocukların öğrendiklerini zihinlerinde depolayarak, ezberlerinde kalmalarını istemiyoruz. Bunları projeye dönüştürmelerini istiyoruz. Bu anlamda öğrencilerimizin hazırlamış olduğu bu projelerin de umarım ilerleyen yıllarda faydalı hizmetlerde kullanılabilir” dedi.
Sergi açılışından sonra pasta kesimi yapıldı. Daha sonra okulun bahçesinde düzenlenen gösteri etkinliğinde İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, okul müdürü Nurgül Can, okul öncesi öğretmeni Rukiye Armağan ve okulun diğer öğretmenleri Nazifenur Özyakut ve Dilek Çalışçı’yı tebrik etti.