Yüksek Öğretim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Muş Yurt Müdürü Orhan Başak, 2014-2015 öğretim yılında gerçekleştirilen faaliyetleri açıklayarak, öğrencilere barınma işlemi yanında eğitim öğretim faaliyetleri de verilerek sezonu kapattığını söyledi.
KYK Muş Yurt Müdürü Orhan Başak, 2014- 2015 öğretim yılında gerçekleştirdiği faaliyetleri tamamladıklarını belirtti. Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu’na bağlı Muş Yurt Müdürlüğü’nün her yıl olduğu gibi bu yıl da hız kesmeden yüksek öğrenim gören öğrencilerine yurt barınma işleminin yanında eğitim öğretim faaliyetleri de verilerek sezonu kapattığını dile getiren Başak, “Kurumumuzda farkındalık konferansları, sosyoloji kariyer sohbeti, atölye çalışmaları, sefahat atölyesi, kalbin fethi, liderlik semineri stres kaygı ve öfke yönetimi, sinema faaliyetleri, liderlik semineri teknoloji ve internet bağımlılığı, Nevruz Bayramı kariyer sohbeti, farkındalık konferansı, atölye çalışmaları, Kutlu Doğum Haftası, liderlik semineri haz ve hız, liderlik semineri empati yoksunluğu, liderlik semineri içimdeki büyük hazine vicdan ve merhamet sadakat ve tevazu, Çanakkale tarih ve medeniyet gezisi, halı saha futbol turnuvası, satranç turnuvası, masa tenisi turnuvası, bağlama kursu, İngilizce kursu, din ve değerler eğitimi kursları (Kur’an-ı Kerim, Arapça ve Hz. Muhammed’in hayatı gibi) alanlarda eğitim verilmiştir. Bu tür kutlama ve programlarda öğrencilerin hem eğlenmeleri, bilgilendirilmeleri ve dinlendirilmeleri açısından çok önemlidir. Bu konularda öğrencilerimize önderlik ve rehberlik etmek, yaptıkları ve yapacakları faaliyetlerde yararlı olabildiklerinde mutluluk duyduklarını ifade etmiştik. Yine müdürlük olarak siyasi içerik taşımayan her konuda öğrencilerimizin göstereceği, önereceği çalışma ve organizasyonlarda yanında olduk” dedi.
En iyi hizmeti vermenin gururunu taşıdıklarını kaydeden Başak, barınan öğrencileri evlatları gibi gördüklerini, onlara en iyi koşullarda yuvalarının sıcaklığını aratmama gayreti ve anlayışı içinde olduklarını, öğrencilerin yararı dışında hiçbir şekilde başka amaçlarının olmadığını vurguladı. Yaklaşık 10 yıldır bu kurumda olduğunu ve birçok yurtta olayların sıkça olmasına rağmen yurtlarında 1-2 ufak hadisenin dışında bir olumsuzlukla karşılaşılmayıp karşılıklı iyi ilişkiler içinde bitirildiğinin altını çizen Başak, “Hiçbir şekilde öğrencilerimizi dışlamadık, hor görmedik, hep yanlarında olduklarını, hiçbir siyasi ayırım yapmadıklarını ve herkese eşit davranıldığını onlara onlarla arkadaş, baba, kardeş olarak davrandık. Misyonumuz yüksek öğrenim gören öğrencilerinin; çağdaş ve güvenilir, barınma, beslenme, kredi, burs hizmetleriyle öğrenimlerine; sosyal kültürel ve sportif faaliyetlerle kişisel gelişimlerine sosyal devlet yaklaşımıyla katkıda bulunmaktır. Sonuçta emeği geçen Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü’ne, yurt yönetim memurlarına, güvenlik personeline, temizlik personeline, işletmeci ve çalışan personeline de teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.