Muş’ta TEMA Vakfı, Üçdere İlkokulu ve Okul Aile Birliği işbirliğinde fidan dikim etkinliği düzenlendi.
Merkeze bağlı Üçdere Köyü İlkokulu’nda düzenlenen fidan dikimine İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, Şube Müdürü Mehmet Şerif Turan, TEMA Vakfı Muş İl Temsilcisi İhsan Aytemiş, Üçdere Köyü Muhtarı Ergün Güler, Muş Alparslan Üniversitesi öğrencileri ile okul öğretmen ve öğrencileri katıldı. Okul bahçesinde öğrencilerle birlikte fidan dikerek okul idareci ile öğretmenlerini tebrik eden Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, okul bahçelerinin yeşillendirilmesinin önemli olduğunu belirterek, minik öğrencilere ağaç sevgisinin aşılandığını söyledi. Çevre ve doğa bilincine dikkat çeken Arslan, “Hem okullarımızın hem de çevremizin yeşillendirilmesi, güzelleştirilmesi için TEMA Vakfı ile birlikte merkeze bağlı Üçdere Köyü Okulumuzun bahçesini ağaçlandırdık. Burada tabi okul müdürümüz, idarecilerimiz ve öğretmenlerimiz gönüllü hizmet verip çok güzel bir çalışma yapmışlar. Güzel bir çevre ve doğamızın güzelleştirilmesi gerekiyor. Verilen bu emeklerden dolayı başta TEMA Vakfı ve okul müdürümüz, idareci, öğretmen ve tüm öğrencilerimize teşekkür ediyoruz” dedi.
40 adet büyük boy mevsim şartlarına uygun fidanın dikildiğini kaydeden TEMA Vakfı Muş İl Temsilcisi İhsan Aytemiş ise, “Üçdere Köyü İlkokulu Müdürü’nün daveti üzerine fidan dikimine geldik. Okulun bahçesinde öğrencilerle birlikte 40 adet fidan dikmemiz; ağaca, doğaya ve çevreye karşı çocukların görerek, bizzat yaşayarak bilince ulaşması için bu tür etkinlikleri yapıyoruz. Dolayısıyla bugün çocuklarımızla fidan diktik. Erozyonla mücadeleyi yaygınlaştırmak ve verimli topraklarımızı korumaya çalışıyoruz. Bizim faaliyetlerimiz genellikle öğrenciler ve gençlerle oluyor. Önümüzdeki günlerde başka bir köy okuluna gideceğiz. Yine önümüzdeki hafta Muş Kent Konseyi ile birlikte ‘Barış ve Huzur Ormanı’ oluşturma faaliyetlerimiz olacak. Toplumumuzun erozyonla mücadele konusunda ve verimli toprakların korunması konusunda bilinçlenmesi amacıyla faaliyetlerimizi sürdüreceğiz” dedi.
Daha önce merkeze bağlı Çöğürlü Köyü İlkokulu’nda görev yaparak bataklık olan okul bahçesini düzenleyerek ‘çevre dostu’ olduğunu TEMA Vakfı’ndan aldığı Yeşil Yaprak ödülüyle kanıtlayan Medeni Baran, geçici görevlendirme ile çalıştığı Üçdere İlkokulu’nda da okul bahçesini düzenleme çalışmasına devam etti. İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan ve TEMA Vakfı Muş Şube Başkanı İhsan Aytemiş’in fidan dikim çalışmasına eşlik etmesinden dolayı kendilerine teşekkür eden Baran, “Okul Aile Birliği, köylüler ve öğretmenlerin katkısıyla okul bahçesine 40 adet büyük boy fidan ekimi yapıldı. Bu fidanlar çok çabuk büyüyor. Özellikle Muş’un mevsimine uygun fidanlardan oluşuyor” şeklinde konuştu.
Muş Alparslan Üniversitesi Okul Öncesi Öğretmenliği 3. sınıf öğrencileri Aycan Gengörü, Neslihan Çakar, Sevda Eşsiz ve Şengül Akar, topluma hizmet uygulamaları kapsamında ‘Doğayı Koruma, Çevresel Farkındalığı Oluşturma’ projesi ile Üçdere Köyü İlkokulu’nda düzenlenen fidan dikim etkinliğine destekte bulundular.