Muş İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ergün Çolakoğlu, Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan firmalara teknik ziyaretlerde bulundu.
Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren bir firmayı ziyaret eden İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ergün Çolakoğlu’na, Gıda ve Yem Şube Müdürü Ekrem Özmen ve teknik personeller eşlik etti. Firmada yapılan incelemelerin ardında İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ergün, firma hakkında bilgi aldı. Firmalarda teknik incelemelerde bulunarak üretimleri kontrol ettiklerini belirten İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ergün, Muş için güzel bir yatırım yapıldığının ve bunun gibi yatırımların yapılması gerektiğini söyledi. Bu tür firmaların istihdama da büyük katkılar sunduğunu ifade eden Çolakoğlu, yapılan yatırımların en büyük sıkıntılarından birisinin de ürünlerin Pazarlanma sıkıntısı olduğunun altını çizerek, “İlimizde Nutat markası altında faaliyetlerini sürdüren, Toprak Baba Gıda Ltd. Şti. ait firmanın, 2012 yılında başladığı yatırımıyla Muş Organize Sanayi Bölgesi’nde bin metrekare kapalı alanda 10 kişilik bir ekiple cevizli sucuk, pestil ve pestil ürünleri üretimi yapmaktadır. Ürünleriyle güven ve gerçek doğallığı müşterilerine sunan firma, ‘sağlıklı seçim, doğal lezzet’ sloganıyla hizmet vermektedir. Firmaya ait Muş il merkezinde bir fabrika satış mağazası da bulunmaktadır” dedi.
Yapılan inceleme ve ziyaretten sonra işletmenin üretim alanı, depolama alanı ve kurutma alanları gezilip denetimler yapıldı.