AK Parti Muş İl Başkanı Namık Ergün’ün mülkiyeti İl Özel İdaresi’ne ait eski Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi olarak kullanılan binanın tekrar hastaneye dönüştürülmesi isteği İl Genel Meclisi’nde tartışmalara neden oldu.
Haziran ayı toplantılarını sürdüren İl Genel Meclisi üyeleri, AK Parti İl Başkanı’nın mülkiyeti İl Özel İdaresi’ne ait eski Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi binasının tekrar hastaneye dönüştürülmesi söylemini tartıştılar. İl Genel Meclisi Başkanı Ömer Çetinkaya başkanlığında oturumu açılan toplantıda gündeme alınan mülkiyeti İl Özel İdaresi’ne ait Sağlık Bakanlığı’na tahsis edilen ve daha önce Muş Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi olarak kullanılan hizmet binası üzerine söz hakkı alan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Grup Başkan Vekili Mehmet Şakir Tuğrul, “Yaklaşık 6 aydır bu bizim gündemimize gelip gitmektedir. Yeni hastanemiz faaliyete geçince eski Muş Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nin mülkiyeti İl Özel İdaresi’ne ait olduğu için tamamen İl Genel Meclisi’nin kararına girmiştir. Biz bu konuda defalarca beraber karar alıp çalıştık, Kamu Hastaneleri Birliği’ne tekrar vererek sağlık hizmetlerine dönüştürüp bir nebzede hizmet etmek istedik. Bu konu bize geri geldi. Daha sonra Muş ilimize tam teşekkürlü donanımlı bir özel hastanenin olması açısından tekrar karar aldık ve tekrar geri geldi” dedi.
Binanın alt katında toplam 54 iş yerinin bulunduğunu ifaden Tuğrul, “Bu dükkanların çıkması istendi bu da esnafımızın mağduriyetinin söz konusu oldu. Biz bunu da göz önünde bulundurarak tekrar Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nin yerine gelmesini talep ettik. Fakat geçenlerde Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanı, İl Genel Meclisi adına hastanenin tekrar geri geleceğini söylemiştir. Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nin geri gelmesi sevindiricidir, ancak bizim görev alanımıza girmesiyle ahlaki bulmadığımızı buradan bildirmek istiyorum. Hepimizin talebi ve isteği hastanenin tekrar geri gelmesidir. Halkımızın bu hizmetten faydalanması için hepimizin kararı bu yöndedir” diye konuştu.
“AKP, AKP DEMEK HİÇBİR VİCDANA SIĞMAZ”
DBP’li İl Genel Meclis Üyesi Alparslan Kardan ve Ömer Atalan’ın söz hakkı alarak AK Parti İl Başkanı’nın söylemlerine tepki gösterirken sürekli ‘AKP’ demeleri üzerine söz hakkı alan AK Parti Grup Başkanı Mehmet Emin Bitim, “Hepimiz siyaset yapıyoruz. Hiç kimse kendini yıkamaz. Siyaset yapıldığında sadece bir tarafa bakıp AKP, AKP demek hiçbir vicdana sığmaz. AKP değil, AK Parti iktidarı parayı, pulu merkezi idareden göndermezse kim nerede nasıl yapacaktır. Eğer merkezi hükümet kaynağı göndermezse kim nasıl yapacak. Aracı neyle çalıştıracaksın, hastaneleri nasıl çalıştıracaksın, hepimiz insaflı olalım. Elbette hepimiz haddimizi ve hesabımızı biliyoruz. Şu an aylardır bir kiracı bulamadık binamıza ve bu konuda tartıştık. Peki, biz AK Parti iktidarı olarak bir çözüm bulabiliyorsak ve sizin karşı çıktığınız nokta nedir? Bunu çok fazla uzatmanın bir anlamı yok diye düşünüyorum” dedi.
“OY İÇİN İRADEYE İPOTEK KOYMAK NE KADAR AHLAKLIDIR”
Yapılan açıklamaların seçime yönelik olduğunu savunan DBP İl Genel Meclis Üyesi Sıracettin Çiftçi de, “Ahlaki ve vicdani bir şekilde seçim çalışmaları yapılmalıdır. Muş Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi ile ilgili şu meclisten bir karar alındı mı? Alınmadı. Bugün gündemimize geldi. Karar alınmadan meclisin bu konu hakkında karar almadan kalkıp basın yoluyla halka ‘biz Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesini dönüştürüyoruz’ söylemi o esnafa ve halka yönelik oy için iradeye ipotek koymak ne kadar ahlaklıdır? Böylesi bir süreçte bir oy için bu söylenir mi? Ama bir karar alınmadı. Araştırmalar yapılıyor, halka şirin görünmek için böyle söylemler doğru değildir. Hizmeti siyasallaştırmadık. Biz buraya halkın temsilcisi olarak en iyi şekilde karar alıp imza attık. 6 yıldır ilkeli ve tarafsız imza attık ve ödün vermedik. Tekrardan AKP’nin düştüğü o yanlıştan dolayı özür dilemeli ve düştüğü hatayı düzeltmelidir” ifadelerini kullandı.