Muş Valiliği tarafından, dün Varto ilçesinde 1 PKK’lının cenazesinin defnedilmesi esnasında meydana gelen ve 5 kişinin yaralandığı olayla ilgili açıklama yapıldı.
PKK’lı Fehmi Yılmaz’ın Erzurum’da örgütteki iç hesaplaşma sebebiyle öldürüldüğünün belirtildiği açıklamada, cenazenin HDP Milletvekilleri ve Belediye Başkanları öncülüğünde Muş il merkezine getirildiği belirtilerek, “23.01.2015 tarihinde Erzurum ilinde PKK Terör Örgütü mensupları tarafından iç hesaplaşma sebebi ile öldürülen PKK Terör Örgütü mensubu Fehmi Yılmaz isimli şahsın cenazesi 22.05.2015 tarihinde saat 05.30 sıralarında Bingöl ilinden HDP Milletvekilleri ve Belediye Başkanları öncülüğünde alınarak saat 09.00 civarlarında ilimiz merkezine getirilmiştir” denildi.
Geçmişte, siyasi amaçlı şov yapılarak cenazenin cadde ve sokaklarda gezdirildiğinin ve bundan dolayı cenazenin Bulanık ilçe merkezine alınmadığının ifade edildiği açıklamada şunlar kaydedildi:
“Grubun, cenaze sahibinin köyünde (Bulanık-Bostancılar) cami ve mezar bulunduğu halde ısrarla Bulanık ilçe merkezinde cenaze merasimi yapma isteği geçmişte meydana gelen benzer olaylar (cenazelerde siyasi amaçlı şov yapılması, tabutun cadde ve sokaklarda gezdirilmesi) dikkate alınarak cenaze Bulanık ilçe merkezimize alınmamış, yol ayrımından cenaze sahibinin köyüne yönlendirilmiştir. Ancak söz konusu grup, cenazeyi köyüne defnetmeyerek Varto ilçesi dağlık kesiminde bulunan (Kolan Köyü mevkii) ve Terör Örgütü tarafından oluşturulan sözde mezarlığa defnetmek için ısrar etmiştir. Söz konusu talep Bakanlığımız İller İdaresi Genel Müdürlüğünün 18.07.2013 tarihli ve 3805 sayılı ’Mezarlık Alanları Dışında Defin Yasağı’ konulu genelge gereğince grubun talebi reddedilerek konu hakkında yasal işlem ve müdahale yapılacağı gruba bildirilmiştir. Kamuoyuna duyurulur.”