Muş’ta Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, afet ve acil durumlarda psikososyal destek planı için bilgilendirme toplantısı düzenledi.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen toplantıda İl Müdür Yardımcısı Fatih Bingölbali ve Sosyal Çalışmacı Sedat Tunç, psikososyal destek için çeşitli sunumlar yaparak katılımcıları bilgilendirdiler. Afetlerde psikososyal hizmetlerin iki temel bakış açısının olduğunu belirten Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Fatih Bingölbali, “Birincisi afetten etkilenen toplumu yeniden inşa etmek ve toplum kaynaklarını tekrar işler hale getirmek, ikincisi etkilenen bireylere müdahale etmek ve psikolojik bozuklukların ortaya çıkışını önlemektir” dedi.
Soru- cevap şeklinde yapılan toplantıda İl Müdür Yardımcısı Fatih Bingölbali olası afet ve acil durumlarında psikososyal destek hizmetlerin neler olabileceği ve nasıl yapılacağı, afet sonrası ortaya çıkabilecek psikolojik uyumsuzlukların, bozuklukların önlenmesi, aile ve toplum düzeyinde ilişkilerin kurulması ve geliştirilmesi, ayni bağışların depolanması, dağıtılması gibi konularda bilgilendirme sunumları yaptı.
Muş’ta psikososyal destek planının onaylanmasından sonra burada görev alacak tüm meslek elemanlarının yer alacağını ifade eden Bingölbali, din görevlilerinin, öğretmenlerin üçer aylık periyotlarla bilgilendirileceğini kaydetti.
Toplantıya katılanlar ise afet ve acil durumlarda psikososyal destek hizmetlerinin herkes tarafından yapılması gereken insani bir görev olduğunu belirttiler.