Muş Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı Gençlik Merkezi, gençlere çevre bilinci aşılama amacıyla ‘Çevre Temizliği’ projesi başlattı.
Muş Gençlik Merkezi öncülüğünde başlatılan ‘Çevre Temizliği’ projesine Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Kartal, Gençlik Merkezi Müdürü Murat Karataş, Namık Kemal Ortaokulu Müdürü Nazım Alataş, gençlik liderleri ve çok sayıda sporcu katıldı. Mahalle ve ara sokaklarda çevre temizliği yapan gençlere yoldan geçen vatandaşlar da destek verdi. Toplanan çöpler, belediye temizlik ekiplerine teslim edildi.
Özellikle genç nesillerin çevre temizliğine dikkat etmesi gerektiğini belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Kartal, projenin başarıya ulaşması temennisinde bulundu. İdareci ve gençlik liderlerini tebrik eden Kartal, “Gençlik merkezimiz, gençlerin çevre temizliği konusunda duyarlılığını arttırmak, bu konuda topluma örnek teşkil etmek ve halka açık alanların temizliğinin sağlık açısından önemine dikkat çekmek amacıyla çevre temizliği etkinliği gerçekleştirdik” dedi.
Projeyi yaygınlaştırmayı planladıklarını kaydeden Kartal, “Projedeki amacımız tabi ki toplumu çevre temizliği hakkında bilinçlendirmek. Sembolik bir çöp toplama kampanyası yaptık. Projeyi genişleterek ilimizdeki diğer mahallelerde de aynı uygulamayı yapacağız. Atalarımızın da dediği gibi ’Herkes kendi evini temiz tutarsa bir köy temiz olur, bir köy temiz olursa bir il temiz olur, bir il temiz olursa bir memleket temiz olur.’ Umarım bu başlattığımız proje devam eder. Herkese katkılarından dolayı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.