Muş Belediyesi ile Muş, Bitlis ve Bingöl Doğalgaz Dağıtım Şirketi (Doğugaz) arasında protokol imzalandı.
Muş, Bitlis ve Bingöl Doğalgaz Dağıtım Şirketi (Doğugaz) ile Muş Belediyesi arasında imar sınırları içerisinde doğalgaz dağıtım şebekesi tesis edilmesi ve proje çalışmaları konusunda protokol imzalandı. Muş, Bitlis ve Bingöl illerinde doğalgaz çalışması yapacak olan Doğugaz firması, bu üç ile hizmet verecek olan bölge müdürlüğünü Muş’a kurdu. Yapılan çalışmaların ardından şirket ile protokol imzalayan Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, çalışmaların başladığını kaydetti. Asya, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, başbakanlığı döneminde Muş’ta yaptığı bir mitingde doğalgazın Muş’a geleceğinin sözünü vermişti. Bugün Sayın Cumhurbaşkanımızın vermiş olduğu söze binaen öncesinde yapılan çalışmalar sonucunda, doğalgaz çalışmalarına başlıyoruz inşallah. Firmamız bölge müdürlüğünü de Muş’a kurup bu 3 ile Muş’tan hizmet verecek. Bizlerde belediye olarak sorumluluklarımızı ve yükümlülüklerimizi yerine getireceğiz” diye konuştu.
Eş güdümlü olarak kanalizasyon ve içme suyu şebekesi borularının da çalışmalarına başlayacaklarını belirten Asya, “Muş’a doğalgaz gelmesinin sevincini hep birlikte yaşıyoruz. Sadece doğalgaz gelmekle kalmayacak, belediyemizin büyük bir sorumluluğu olan alt yapı çalışmalarını doğalgaz çalışmalarıyla paralel bir şekilde gerçekleştireceğiz” dedi.
Doğugaz Genel Müdürü Abdurrahman Atabey ise, 3 il ile 2 ilçeye hizmet vereceklerini kaydetti. Atabey, “Bizim lisans kapsamında olan Muş, Bingöl ve Bitlis illeri ile Tatvan ve Güroymak ilçelerinde de doğalgaz kullanılıyor olacak. Fiili çalışmamız hemen hemen başladı. Aslında uzun zamandan beri organizasyon gibi çalışmalarımızı yaptık. Taşeron seçimlerimiz tamamlandı. Bugün belediyemiz ile gerekli protokolü imzalayıp bismillah diyoruz. Bu işlerin doğru yürütülmesi ve vatandaşa en az rahatsızlık vermek için belediyelerle koordineli bir şekilde işler yapmamız gerekiyor. Kanun gereği belediyelerin doğalgaz dağıtım işlerinde yüzde 10 ortaklığı söz konusudur. Elbirliği ile inşallah hem bu şehrin havası temizlenmiş olacak hem de modern bir yakıt kullanılmış olacak. İstihdam anlamında şehre ciddi katkı sağlanacak” diye konuştu.