Muş Fotoğrafçılık Tarih ve Kültür Derneği, fotoğraf sergisi açtı. Sergide tarihi, doğal ve kültürel değerlerin yer aldığını belirten Vali Yardımcısı Ali Sakar, Muş’un fotoğraf sergilerinin Muş’u tanıtımında önemli bir faktör olduğunu söyledi.
Muş Öğretmenevi konferans salonunda düzenlenen fotoğraf sergisine Vali Yardımcısı Ali Sakar ve eşi, İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Bülent Solmaz, Muş Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Başkanı Kemal Türkan, Muş Fotoğrafçılık Tarih ve Kültür Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Demir, fotoğraf sanatçıları ve davetliler katıldı. İki gün halkın beğenisine sunulacak olan sergisinin açılışını yapan Vali Yardımcısı Ali Sakar, serginin Muş’u hiç tanımayan insanlara çok güzel bir tanıtım sunabilecek düzeyde olduğunu belirtti. Çalışmaları çok beğendiğini ifade eden Sakar, “Açılan fotoğraf sergisinde tüm emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. Hiç Muş’u tanımayan insanlar bu sergiyi gezmekle birlikte Muş hakkında büyük intibalar elde edebilirler. Kenan Bey’in bu çalışmaları hakikaten böyle bir intiba bırakılmasına vesile olabilir. Ben bütün Muş halkını özellikle bu sergiye davet ediyorum” dedi.
Muş’un fotoğraf sergisiyle çok güzel bir şekilde tanıtıldığını kaydeden Sakar, “Buradan herkese sesleniyoruz; gelsinler, özellikle bu çalışmaları görsünler. Bu çalışmaları görmemek büyük bir eksiklik olur. İlk başta Kenan Bey olmak üzere bu çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Serginin de hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.
Açtığı sergiyi ziyaret eden herkese teşekkür eden Muş Fotoğrafçılık Tarih ve Kültür Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Demir ise, derneklerinin 6 ay önce kurulduğunu ve kısa sürede büyük faaliyetlere imza attığını söyledi. Kısaca adı MUFOT olan derneği kurmalarındaki asıl amaçlarının Muş’u fotoğraflarla tanıtmak olduğunun altını çizen Demir, “Bunu yaparken Muş’un en ücra köşelerine ve gidilmemiş yerlerine giderek gerek doğal güzelliklerini gerekse kültürel ve tarihi değerlerini fotoğraflayarak ilimizin tanıtımına katkıda bulunmak istiyoruz” dedi.
Dernek bünyesindeki üyelerle birlikte doğal, tarihsel ve kültürel değerleri fotoğrafladıklarını vurgulayan Demir: “Derneğimiz bünyesinde 40 üyemiz var. Bu arkadaşlarla beraber özellikle hafta sonları gezilere çıkıyoruz. Gezilerde genellikle tarihi, doğal ve kültürel çekimlerimiz oluyor. Onun dışında şu ana kadar 4 tane sergim oldu. Ankara Kültür Merkezi’nde Muş Tanıtım Günleri etkinlikleri kapsamında kişisel sergim oldu” şeklinde konuştu