Muş Kan Bağış Merkezi ve EMREM Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı işbirliğinde kan bağışı kampanyası düzenlendi.
Eski Muş Öğretmenevi binasında kurulan standa sürdürdükleri kampanya çerçevesinde 50 ünite kan bağışı toplamayı hedeflediklerini belirten Muş Kan Bağış Merkezi Müdürü Dr. Kenan Şeker, “Bağışımızda hedeflediğimiz kan bağışı 50 ünitenin üzerine çıkmaktır. Bir saatte 15 kişi kan bağışında bulundu. Böylece hedefimize ulaşacağımızı düşünüyoruz. Bu sadece bugün ki bağışımız olacak” dedi.
Kan bağış kampanyalarını Bulanık, Malazgirt, Hasköy ve Korkut ilçeleri ile Altınova ve Kızılağaç beldelerinde sürdüreceklerini ifade eden Dr. Şeker, “Gideceğimiz yerlerde ortalama 30 ünitenin üzerine çıkacağımızı, EMREM Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın Muş’taki aktiviteleri ile beraber bu ay içerisinde 200 ünitenin üzerine çıkmayı tahmin ediyoruz. EMREM Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na kampanyaya gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
“BU YIL 7 BİN ÜNİTE KAN BAĞIŞI HEDEFİMİZ VAR”
Muş Kızılay Kan Bağış Merkezi’nin bu yılki kan bağış hedefinin 7 bin ünite olduğunu kaydeden Dr. Şeker, “Yüzde 90 oranında hedefimize ulaşacağımızı düşünüyoruz. TIR organizasyonunda bölgenin en fazla kan bağışını Muş’ta alıyorduk. Ama bu sene TIR organizasyonumuzu Van’da doktor eksikliğinden dolayı yapamadık. Bu bağlamda ilkbahar bağışımız düştü. Şu anda Ramazan ayına giriyoruz. Ramazan ayında kan bağışlarımız diğer zamanlara göre biraz daha azalıyor. Önümüzdeki 15 gün içerisinde Muş’umuzun ilçelerinde 2’şer 3’er günlük periyotlar şeklinde otobüs ekiplerimizle bu açıklarımızı kapatacağımızı düşünüyoruz” ifade etti.
EMREM Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Dursun Tel ise, “Vakfımız Türkiye genelinde Kızılay ile işbirliği yaparak kan bağışı kampanyası düzenlemiştir. Vakfımızın amacı, ihtiyaç sahiplerine yardımcı olmak, bu anlamda Türkiye’de ve dünyada kana olan ihtiyaç bellidir. Bu açığı kapatmak için vakfımızın da bir katkısı olsun istedik. Bu amaçla bu kampanyayı düzenledik” şeklinde konuştu.