Muş’ta kısa süre önce kurularak aktif çalışmalarda bulunan Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği, köy okulları için kitap kampanyası başlattı.
Muş’ta aktif çalışmalarıyla ön plana çıkan Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği, başlattığı kitap kampanyası kapsamında Korkut ilçesine bağlı Gültepe köyüne kitap yardımında bulundu.
Yaklaşık 20 gündür kampanya kapsamında çalışmalar yürüten dernek yöneticileri, çok sayıda bağış kitap topladı. Merkez ve merkeze bağlı köy okulları için kitap toplayan Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği, Korkut ilçesine bağlı Gültepe köyüne kitap yardımında bulundu. Köy okullarının kitaplık ve kitap ihtiyaçlarını karşılama amacıyla bir kampanya başlattıklarını belirten Dernek Başkanı Emrullah Zeki Aktaş, özellikle evlerde okunmayan kitapların değerlendirilmesini istediklerini söyledi. Yaklaşık 20 gündür kitap topladıklarını ve birkaç köy okuluna gönderdiklerini ifade eden Aktaş, “İlimizde kamu kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ve buna benzer kuruluşlar çeşitli kitap kampanyaları başlatmış durumdadırlar. Biz bu duyarlılıkta olan herkese teşekkür ediyoruz” dedi.
Muş’ta birçok köy okulunun kitap ihtiyacı olduğunu kaydeden Aktaş, “Çünkü gerçekten ilimizde birçok köy okulumuzun ne kitaplığı nede kitapları var. Bu duyarlılığın yaygınlaştırılmasını istiyoruz. Bugün Korkut ilçemize bağlı Gültepe köyüne kitap gönderdik. Sadece bu köyümüze değil tüm köylerimize ulaşmayı hedefliyoruz. Bunu da başaracağımıza inanıyoruz. Bu çalışmada kimse ile yarış içinde değiliz. Bu çalışmada herkesin üstüne düşen görevi yerine getirmesini diliyoruz” şeklinde konuştu.