Muş Bilim ve Sanat Merkezi (Muş Bilsem), Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu’nun (TÜBİTAK) desteğiyle öğrenciler tarafından hazırlanan yaklaşık 70 proje ile robot yarışması düzenledi.
Muş Öğretmenevi’nin konferans salonunda gerçekleştirilen robot yarışması şenliğine Vali Yardımcısı Zeliha Uyan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, Muş BİLSEM Müdürü Murat Taşdemir, kamu kurum amirleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Serginin açılış konuşmasını yapan MUŞ BİLSEM Müdürü Murat Taşdemir, “TUBİTAK’ın 4006 kodlu robot bilim etkinliğine ilimizden 14 okulumuz katıldı. 23 okulumuzda da bilim fuarları yapılıyor. Bu projelerle her okulumuza TUBİTAK’tan 5 bin TL destek verilmektedir. Bugün burada gerçekleştirmiş olduğumuz robot şenliğimizde dereceye giren öğrencilerimiz Ortadoğu Teknik Üniversitesi’ne (ODTÜ) gidecek. Orada gerçekleştirilecek finalde, projeler 40 profesör ve bilişim uzmanları tarafından değerlendirilecek. Öğrencilerimizin çalışmalarına güvenerek bu konuda çok iddialı olduğumuzu belirtmek istiyorum. Kayseri’de bir çalışma yapılmışken biz 70’e yakın çalışma hazırladık. Okullarımız aktif olarak projelerimize katıldı. Bu anlamda bizi yalnız bırakmadığınız için teşekkür ederim” dedi.
Projeleri tek tek ziyaret ederek inceleyen Vali Yardımcısı Zeliha Uyan ise, “Öğrencilerimiz güzel eserler sergilemişler. Eminim bu yaptıkları çalışmalar ileriki dönemlerde eğitimlerine katkı sağlayacaktır. İnşallah bütün okullarımızda, bütün sınıflarımızda bilim yayılır. Bunun sonucunda da ülkemize de faydalı çalışmalar sağlanır. Bugünkü çalışmalarda da emeği geçen herkese teşekkür ederim” diye konuştu.
Yarışmada ilk 3’e girecek olan projelerin Ankara’daki yarışmalara katılacağını ifade eden Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan ise, “Burada öğrencilerimiz emek verdikleri çalışmaları sergiliyorlar. Biz de öğrencilerimiz tarafından sergilenen eserleri değerlendiriyoruz. Komisyonumuz tarafından seçilecek üç projemiz Ankara’da düzenlenecek olan TÜBİTAK’ın robot yarışmalarına katılacak. Gördüğünüz gibi okullarımızdan çok güzel projeler çıkmış, bu yıl bilim sanat merkezimiz gerçekten TUBİTAK ile koordineli çalışarak çok güzel projeler üretiyorlar. Verimli olmayan bir bilim sanat merkezimiz şu anda her alanda aktif olarak çalışmaktadır. Özellikle bilim sanatın kuruluş amacı, üstün yetenekli çocuklara daha da kendini geliştirme fırsatı vermektedir. Çocuklarımız kendilerini geliştirmeleri için Türkiye ve uluslararasındaki yarışmalara hazırlanarak ilimizi en iyi şekilde temsil etmelerini sağlayacağız inşallah” şeklinde konuştu.