Muş Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, 5 yılda 2 bin dersliğin yapıldığını söyledi.
Muş’taki köy okulları ve yapılan pansiyonlarda incelemelerde bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, özelikle köy okullarının fiziki şartlarının iyileştirildiğini söyledi. Merkeze bağlı Yaygın beldesinde yapımı devam eden pansiyon ve okulları inceleyen Arslan, ihtiyaç duyulan bölgelerde ise yeni okulların yapıldığının altını çizdi. Muş’ta her geçen gün eğitim yatırımlarının fazla olduğunu ifade eden Arslan, “Köy okullarımızın tabi ki fiziki şartları son yıllarda oldukça iyileştirildi. Milli Eğitim Bakanlığımızın yatırımları doğrultusunda, daha önceki eski dersliklerin yenilenmesi, ihtiyaç olan yerlerde yeniden yapılması konusunda son 5 yılda 2 bin derslik yapıldı” dedi.
Köy sayısının fazla olması nedeniyle sıkıntıların yaşandığını ve bu sıkıntıların giderilmesi için gayretle çalıştıklarını kaydeden Arslan, “Şartların iyileştirilmesi, fiziki ortamların iyileştirilmesi, çocuklarımızın daha iyi ortamlarda eğitim öğretim yapması için çabalarımız devam etmektedir. Tabi Muş ilimizde köy sayımız çok ve köy okullarımız çok. Bunlar en kısa sürede bir kısmı yenilendi ve bir kısmı da inşallah yine en kısa sürede yenilenecektir. Hem onarımlar bakımından hem de yeni derslikler yapımı konusunda bütün gayretlerimiz devam etmektedir. Bu konuda Sayın Valimizin bize oldukça destekleri var. İl Özel İdaremiz çalışmaktadır. Bütün derslikler eski olmasına rağmen çoğu yenilendi, ama halen eksikliklerimiz var, bunları da gidermeye çalışıyoruz” diye konuştu.
Muş’ta toplam 23 yatılı bölge ortaokulunun (YBO) olduğunu hatırlatan Arslan, “Eski yıllarda tabi çok sayıda YBO yapılmış. 23 tane YBO var il genelinde. Artık vatandaşımız maddi durumları iyileştiği için çocuklarının pansiyonlarda kalmasını istememektedirler. Zaman zaman devamsızlıklar yapmaktadırlar” ifadelerini kullandı.
Taşıma merkezleri planladıklarını vurgulayan Arslan, “Taşıma merkezleri daha sağlıklı, daha iyi şartlarda, çocuklarımız sabah evden alınıp okula getiriliyor, öğle yemeğini yiyor ve tekrar akşam evine bırakılıyor. Dolayısıyla çocuğun pedagojik gelişiminde de pek YBO’lar uygun düşmemektedir. İl merkezimizde ve belli noktalarda çok sayıda pansiyonlu okullar yapılmaktadır. Mesela Yaygın İmam Hatip Lisemiz, pansiyonlu okulumuzun inşaatı devam etmektedir. İnşallah bu sene bitecektir. Bakanlık yatırımlarında liselerde bu sene 9 tane okulumuz yapılmaktadır” şeklinde konuştu.