Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından yapılması planlanan TR 71 Bölgesi illeri için tanıtım filmleri hazırlanması işine ait ihale ikinci kez ertelendi.
Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından Aksaray, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir ve Niğde illeri için tanıtım filmi ihalesi yapılacağı Şubat ayı başında duyurulmuştu. Tanıtım filmi için ilk olarak 24 Şubat 2015 tarihinde bir ihale gerçekleştirdi. İsteklilerin pazarlık usulü ile yapılacak olan ihale ile ilgili dosyalarını ajansa teslim etmelerinden bir süre sonra ise ihale iptal edilerek teknik şartnamede yapılacak değişikliklerin ardından yeniden yapılacağı duyuruldu.
13 Mart tarihinde yeniden ihale duyurusu yapan Ahiler Kalkınma Ajansı ihale için son başvuru tarihi olan 20 Mart Cuma gününden bir gün önce ise ajansın resmi sitesinden yeni bir açıklama yayınlayarak ihalenin bir kez daha iptal edildiğini duyurdu. Ajans tarafından yapılan açıklamada: “13.03.2013 tarihinde ilan edilen ve son başvuru tarihi ve saati 20.03.2015 17:00 olan TR 71 Bölgesi illeri Aksaray, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir ve Niğde Tanıtım Filmleri Çekim İşine ait ihale, ihale dokümanlarında tekliflerin hazırlanmasını etkileyebilecek maddi ve teknik hataların bulunması nedeniyle Genel Sekreterlik Makamının 19.03.2015 tarih ve 106 sayılı olur ile iptal edilmiş olup dokümanların revize edilmesini müteakip en kısa sürede tekrar ihale web sitemizde ilan edilecektir.” denildi.
Ahiler Kalkınma Ajansı geçtiğimiz yıl Eylül ayında da Kapadokya ve kurum tanıtım filmleri için ihaleye çıkmış ve 6 versiyon halinde yapılan tanıtım filmleri Ocak ayında düzenlenen bir toplantıda sunulmuştu.