Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, Makedonya’da düzenlenen Kafkasya Üniversiteler Birliği (KÜNİB) 2015 Üsküp Eğitim Fuarına katıldı. Fuara katılan üniversitelerin temsilcileriyle görüşmelerde bulunan Rektör Kılıç, Mevlana Değişim Programı kapsamında 4 üniversite ile ikili anlaşmalara imza attı.
Türkiye’den ve değişik ülkelerden çok sayıda üniversite rektörünün katıldığı KÜNİB 2015 Üsküp Eğitim Fuarına katılan Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç, birlik üyesi üniversiteler ile görüşmelerde bulundu. Rektör Kılıç görüşmeler sonunda Sırbistan’daki Uluslararası Novi Pazar Üniversitesi ve Makedonya’daki Uluslararası Vizyon Üniversitesi ile Mevlana Değişim Programı kapsamında anlaşmalara imza atarken, Makedonya’daki Uluslararası Balkan Üniversitesi ile daha önce imzalanan mevcut anlaşmalara ek bölümler dâhil edilmesine ve anlaşmanın süresinin uzatılmasına yönelik protokolü imzaladı. Kılıç ayrıca Sırbistan’ın en eski ve en kapsamlı yükseköğretim kurumu olan Belgrad Üniversitesi ile ikili iş birliği protokolü imzaladı.
Yapılan görüşmeler ve imzalanan protokoller ile Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi ile ikili anlaşma sağlanan üniversiteler arasında öğrenci ve akademisyen değişimi yapılabilecek.