Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Semra ve Vefa Küçük Yüksekokulu tarafından ‘Hemşirelik Haftası’ kapsamında mesleğe ait sorunların başında gelen meslekte örgütlenme, okul hastane iş birliğinin güçlendirilmesi gibi bilimsel ve sosyal bir takım sorunların ele alındığı etkinlikler düzenlendi.
Semra ve Vefa Küçük Sağlık Yüksekokulu tarafından ‘Hemşirelik Haftası’ kapsamında ilk olarak ‘Hemşirelikte Mesleki Örgütlenme’ konulu seminer düzenlendi. Seminerde; Türk Hemşireler Derneği Öğrenci Komisyonu Halkla İlişkiler Koordinatörü ve Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü öğrencisi Mihdiye Demir ile ÖHDER Temsilcisi ve İstanbul Haliç Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü öğrencisi Hümeyde Aslanlı dernek faaliyetleri, üyelik şartları, üyelere sunulan imkanlar, hemşirelikte örgütlenmenin önemi ve amaçları hakkında katılımcılara bilgi verdi. Seminer, soru-cevap bölümünün ardından Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Nimet Karataş ve Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Şefika Dilek Güven’in öğrencilere teşekkür belgelerini takdimi ile son buldu.
‘OKUL HASTANE İŞBİRLİĞİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ’ KONULU PANEL DÜZENLENDİ
Hemşirelik Haftası kapsamında ayrıca Prof. Dr. Filiz Kılıç Yerleşkesi Kültür ve Kongre Merkezinde ‘Okul Hastane İş Birliğinin Güçlendirilmesi’ konulu panel düzenlendi.
Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim elemanları tarafından sunulan müzik dinletisi ile başlayan panele Semra ve Vefa Küçük Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Nimet Karataş oturum başkanlığı yaptı. Panelde emekli öğretmen üyesi Prof. Dr. Meliha Atalay ‘Akademisyen Gözüyle Okul Hastane İşbirliğinde Yaşanan Sorunlar ve Çözüm Önerileri’, Nevşehir Devlet Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Aslı Ertaş, “Hemşire Gözüyle Okul Hastane İşbirliğinde Yaşanan Sorunlar ve Çözüm Önerileri’, Semra ve Vefa Küçük Yüksekokulu 4. sınıf öğrencisi Büşra Şahin ise, ‘Öğrenci Gözüyle Okul Hastane İşbirliğinde Yaşanan Sorunlar ve Çözüm Önerileri’ konularında katılımcıları bilgilendirdi.
Panel, soru-cevap bölümünün ardından Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Nimet Karataş’ın panelistlere, düzenleme kuruluna ve müzik dinletisi sunan Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim elemanlarına teşekkür belgelerini takdimi ile sona erdi.
Hemşirelik Haftası kutlama etkinlikleri Semra ve Vefa Küçük Yüksekokulu bahçesinde verilen kokteyl ile son buldu.