Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Avanos Meslek Yüksekokulu Avanos Seramik Uygulama ve Araştırma Merkezi (ASEM) ve Erciyes Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik ve Cam Tasarımı Bölümü iş birliği ile Avanos Fırın Park Alanında ‘Soda Pişirim Çalıştay’ı düzenlendi.
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi ile Erciyes Üniversitesi seramik alanındaki ilgili öğretim elemanları ve öğrencilerinin bir araya geldiği çalıştayda; odun yakıtlı soda fırını kullanılarak 1250 derecede ürünler pişirildi. Seramik bünyelerin üzerinde soda ve külün bıraktığı etkilerle artistik sırlı yüzeyler elde edildi. Öğrencilerin ve katılımcıların ilgiyle izlediği ve odun yakıtlı fırınları hakkında bilgi edindiği çalıştay, sanatsal ve pişirim teknikleri açısından önemli bir uygulamalı eğitim oldu.
Çalıştay, ASEM Müdürü Yrd. Doç. Dr. Betül Aytepe, Erciyes Üniversitesi GSF Seramik ve Cam Tasarımı Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Nizam Orçun Önal ve düzenleme kurulunda yer alan Öğr. Gör. Bahadır Cem Erdem, Öğr. Gör. Pınar Baklan Önal, Öğr. Gör. Maged Zaky Hassan’ın katılımcılara katılım belgelerini takdim etmeleri ile son buldu.