Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Prof. Dr. Filiz Kılıç Yerleşkesi içerisinde Avrupa Birliği (AB) standartları çerçevesinde yapılan ‘Yürüyüş ve Bisiklet Yolu’, düzenlenen tören ile açıldı.
Prof. Dr. Filiz Kılıç Yerleşkesi ‘Yürüyüş ve Bisiklet Yolu’ başlangıç noktasında düzenlenen açılış törenine; Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Bekci, Genel Sekreter Sibel Akbaş, Genel Koordinatör Doç. Dr. Tuncay Bülbül, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.
Açılışta konuşan Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç, sağlıklı bir yaşam için herkese yürümesi ve pedal çevirmesi tavsiyesinde bulundu. Kılıç “Spora ve sporcuya her zaman büyük değer ve destek veren bir üniversite olarak üniversitemize kazandırdığımız ‘Yürüyüş ve Bisiklet Yolu’nun açılışını bahar şenliklerimizi kutlama etkinlikleri kapsamında gerçekleştiriyoruz. İnşallah bundan sonra başta gençlerimiz ile kendilerini her zaman genç hisseden akademik ve idari personelimiz sağlıklı bir yaşam için bu yolu kullanacaklar. Sizlerin ve sizlerden sonra gelecek olanların sağlıklı bir yaşam için üniversitemize kazandırdığımız bu yolumuzda bol yürüyüş ve bol pedal çevirmelerini temenni ediyorum” dedi.
Rektör Kılıç’ın konuşmalarının ardından katılımcılar ile birlikte ‘Yürüyüş ve Bisiklet Yolu’nun açılışını gerçekleştirdi. Rektör ve katılımcılar daha sonra ‘Sağlığın için yürü ve pedalla’ sloganları eşliğinde bisikletlere binerek kampüs içerisinde yer alan bisiklet yolu boyunca tur attı.