Nevşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü sporcusu Ömer Şen, Adana’da gerçekleştirilen Okullararası Türkiye Atletizm Şampiyonası’nda 800 ve 2 bin metre de Türkiye Şampiyonu oldu. 2015 yılının ilk 5 ayında 5 Türkiye Şampiyonluğu elde eden Şen’in hedefi olimpiyatlar.
Adana’da yapılan Okullar arası Türkiye Atletizm Şampiyonası’na katılan Derinkuyu Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu öğrencisi ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü sporcusu Ömer Şen, Yıldızlar kategorisinde 800 ve 2 bin metre de yarıştı.
800 metre de 2 dakika 2 saniye ve 2 bin metre de 5 dakika 51 saniyelik dereceleri ile Türkiye Şampiyonu olan Şen, 12-14 Haziran’da Trabzon’da yapılacak olan EYOF (Gençlik Olimpiyatları) seçmelerine katılmaya hak kazandı.
Sporcusunu başarısından dolayı kutlayan Milli Takım ve Nevşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Atletizm Antrenörü Resul Köstekçi, bu başarıda emeği geçen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü yöneticilerine, çalışanlarına, Derinkuyu Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu yöneticilerine, Beden Eğitimi Öğretmeni Özcan Sert’e ve Şen’in ailesine teşekkür etti. Şen’in 5 ayda 5 ayrı Türkiye Şampiyonluğu kazanarak büyük bir başarı yakaladığını vurgulayan Köstekçi, sporcusunun 2 bin metre koşusunda elde ettiği derecenin son yıllardaki en iyi derece olduğunu söyledi.