Nevşehir İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) tarafından, Sağlık Meslek Lisesi 4. sınıf öğrencileri UMKE konusunda bilgilendirildi.
Nevşehir İl Sağlık Müdürlüğü UMKE eğitim ve toplantı salonunda gerçekleştirilen eğitime, eğitimci olarak Sağlık Müdürlüğü Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Uzm. Dr. Ahmed A. Savcı ile Afetlerde Sağlık Hizmetleri İl Birim Sorumlusu Sağlık Memuru Aygen Taşpınar katıldı.
Eğitimde geleceğin UMKE adayları olan Nevşehir İbn- i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Acil Tıp Teknisyenliği (A.T.T.) bölümü 4. sınıf öğrencilerine, Temel Yaşam Desteği, Hasta ve Yaralı Taşıma Teknikleri, Crush Sendromu, Kompartıman Sendromu konuları ile Nevşehir UMKE’nin kuruluşundan bugüne gerçekleştirmiş olduğu yurt içi ve yurt dışı görevler ve çalışmaları hakkında eşliğinde bilgiler verildi.
Nevşehir UMKE tarafından Sağlık Meslek Lisesi A.T.T. bölüm öğrencilerinin mesleki bilinç kazanmalarına destek olmaya yönelik bu tür uyum eğitimlerinin önümüzdeki günlerde de devam edeceği belirtildi.