Siirt İl Jandarma Komutanlığı’nda vatani görevini yaptığı sırada intihar eden 21 yaşındaki Jandarma Er Adnan Gündüz, memleketi Nevşehir’in Derinkuyu ilçesine bağlı Yazıhöyük beldesinde toprağa verildi.
Terhisine 4 ay kala intihar eden ve nişanlı olduğu öğrenilen Gündüz için, Yazıhöyük Merkez Camiinde Cuma Namazı sonrasında İl Müftüsü Yakup Öztürk tarafından kıldırılan cenaze namazına Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, AK Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider, Jan. Kıdemli Albay Metin Alkaya, Nevşehir Emniyet Müdürü Metin Kalayoğlu, Derinkuyu Kaymakamı Selman Kibaroğlu, Vatan Şehitleri ve Gazileri Derneği Başkanı Ramazan Çiftçi, belediye başkanları, bazı daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Cenaze namazı öncesinde oğlunun Türk Bayrağına sarılı tabutuna sarılarak gözyaşı döken baba Doğan Gündüz’ün güçlükle ayakta durduğu görüldü.
Gündüz’ün naaşı cenaze namazının ardından Yazıhöyük belde mezarlığında toprağa verildi.
Siirt İl Jandarma Komutanlığı’nda vatani görevini yapan Jandarma Er Adnan Gündüz, 21 Mayıs Perşembe günü öğleden sonra cezaevi aracıyla birlikte Adliyeye tutuklu ve hükümlüleri getirmiş ve adliye bahçesinde yalnız kaldığı sırada henüz belirlenemeyen bir sebeple üzerine zimmetli tüfek ile başına ateş ederek intihar etmişti.