UNESCO’nun kuruluşunun 70. yılında UNESCO ASPNET (Kardeş Okullar Ağı) programı temsilcileri yuvarlak masa toplantısı Ankara’da yapıldı. Toplantıya Nevşehir’den Altınyıldız Koleji davet edildi.
1953 yılında UNESCO tarafından başlatılan ASPNET programında yer alan Türkiye’deki 55 okulun temsilcileriyle birlikte gerçekleştirilen toplantıya Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, UNESCO Türkiye Millî Komisyonu Eğitim İhtisas Komitesi Başkanı Doç. Dr. Adnan Boyacı, UNESCO ASPnet Ulusal Koordinatörü Prof. Dr. Çelik Tarımcı ve UNESCO Türkiye Millî Komisyonu Başkanı Prof. Dr. M. Öcal Oğuz katıldı.
Programda açılış konuşmalarının ardından, UNESCO Türkiye Millî Komisyonu Sektör Uzmanı Esra Hatipoğlu, “UNESCO ASPnet: Tarihçe ve Süreçleri” adlı bir sunum gerçekleştirdi. Sunumun ardından, ASPnet Programı Okul Temsilcileri kendilerini ve okullarını tanıttı.
UNESCO Türkiye Milli Komisyonu tarafından toplantıya davet edilen Nevşehir Altınyıldız Koleji Genel Müdür Serhat İğdeci ve İngilizce öğretmeni Nejat Kulak toplantıda Altınyıldız Koleji’nin yaptığı Kardeş Okul Ağları çalışmaları hakkında bilgiler verdi.
UNESCO Milli Komisyonu Başkanı Prof.Dr.M.Oğuz Öcal, geçtiğimiz aylarda Nevşehir’de Türk ve Koreli öğrencilerin katılımı ile gerçekleşen Fotoğraf Sınıfı Çalıştayı nedeniyle UNESCO’dan çok sayıda teşekkür aldıklarını, uluslar arası bir etkinliği büyük bir başarı ile gerçekleştirmelerinden dolayı Altınyıldız Koleji’ni kutladıklarını belirtti.