Niğde İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından 5 bin 208 anaokulu öğrencisine diş fırçası ve macunu dağıtılacak. Elma Şekeri Anaokulu’nda gerçekleşen dağıtım törenine Niğde Vali Yardımcısı Abdullah Uçgun, Niğde İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, Niğde İl Halk Sağlığı Müdürü Ertan Değirmencioğlu ve minik öğrenciler katıldı.
Niğde İl Halk Sağlığı Müdürü Ertan Değirmencioğlu, il genelinde 172 okulda 60 ayını doldurmuş 5 bin 208 anasınıfı öğrencisine yönelik ağız ve diş sağlığı taramaları ve flor vernik uygulamasının başladığını söyledi. Değirmencioğlu konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan Halk Sağlığı Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü desteği ile il genelinde bünyesinde ana okulu olan 172 okula 60 ayını doldurmuş toplamda 5 bin 208 anasınıfı öğrencisine ağız ve diş sağlığı taramaları ve flor vernik uygulamasına başlandı. Flor vernik 25 Mayıs - 5 Haziran tarihleri arasında uygulanmaktadır. İlimizde anasınıfı öğrencilerine yapılan flor vernik uygulamasında amaç öğretmen ve öğrencilerin dikkatini diş sağlığına çevirebilmek, diş yapısını kuvvetlendirmek. Çürüğe karşı dayanaklığın sağlanmasını sağlamak. Çocuklara diş fırçama alışkanlıklarını kazandırarak diş minesini güçlendirip mevcut çürüklerin çürüme hızını azaltabilmektir. Yapılan eğitimlerde ağız ve diş sağlığının önemi ve bu konuda doğru tutum ve davranışın oluşması hedeflenmektedir” dedi.
Niğde’de 20 bin öğrencide flor jel uygulaması yapıldığını ifade eden Değirmenci, “Uygulama kapsamında çocuklara diş taraması yapılıp flor vernik uygulanacak, oral hijyen eğitimi verip bakanlığımızca gönderilen içinde diş macunu ve fırçası ve özel kalem dağıtımı yapılmıştır. Bunun dışında Niğde’de 20 bin öğrencimiz flor jel uygulaması yapıldı” dedi. Konuşmanın ardından Sağlık Bakanlığı tarafından Niğde’ye gönderilen diş macunu ve fırçaları, törene katılan protokol üyeleri tarafından minik öğrencilere dağıtıldı.
Ayrıca mink öğrencileri diş muayenesinden geçirerek, ağız ve diş sağlığı eğitimi verildi.